Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

"Marghilomana", rețeta românească de cafea. Aromă inconfundabilă! Nu se fierbe în apă

Știai că există o rețetă românească de cafea? Prepararea ei este una specială. Nu se fierbe în apă, spre deosebire de variantele clasice. 

Cafeaua românească se fierbe în rom ori coniac, în loc de apă. Se spune că rețeta s-a născut într-o zi când Alexandru Marghiloman era la vânătoare și i-a cerut valetului său să prepare o cafea, scrie casoteca.ro. Pentru că uitase să ia apă, boierul i-ar fi cerut să o înlocuiască cu coniac.

Rețeta românească de cafea 

Puneți la fiert într-un ibric 100 ml de coniac sau rom, adăugând două lingurițe de zahăr. Când începe să fiarbă, adăugați trei lingurițe de cafea. Opriți focul, acoperiți ibricul și lăsați-l așa 2-3 minute. După aceea, savurați-l cât este încă fierbinte!

Vezi și: Clătite japoneze. Sunt cele mai pufoase! Mai bune decât cele clasice

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.24
YesMy