Marele actor Costel Constantin a murit la 81 de ani. A trăit o poveste de dragoste extraordinară. ”Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide”

Sursa Foto: Captura Foto Antena 3 CNN
Sursa Foto: Captura Foto Antena 3 CNN

A murit marele actor Costel Constantin, la vârsta de 81 de ani. 

Ieri, 21 mai, a fost ziua onomastică a actorului. Nu se știa dacă maestrul avea probleme de sănătate.

Actorul s-a născut în Galați, pe 20 octombrie 1942. Acesta a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în clasa profesorului Beate Fredanov, în 1964. Debutul său ca actor a avut loc la Teatrul Național din Iași, unde a lucrat între 1965 și 1969, iar unul dintre rolurile sale notabile a fost cel al Călugărului tânăr în piesa "Beckett" de Jean Anouilh, în regia Soranei Coroamă-Stanca.

Începând din 1969, a devenit actor la Teatrul Național din București, interpretând numeroase roluri principale în piese celebre, precum cele de Shakespeare, Ostrovski, Gogol, Vallejo, Wasserman, Caragiale, și altele.

Costel Constantin a apărut în seriale difuzate de posturile Acasă și Pro TV. Mai exact, a jucat roluri în "Aniela", "Iubire și onoare" sau "Cu un pas înainte". Debutul său în cinematografie a avut loc în 1973, în filmul "Porțile albastre ale orașului," regizat de Mircea Mureșan, potrivit Realitatea Plus.

Jurnalista Ioana Mandache a povestit că a vorbit cu maestrul Costel Constantin cu o zi înainte să moară

"Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară", a spus aceasta. 

"Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea 'Omul care a văzut moartea' la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cât de greu îi este", a continuat jurnalista.

"Ieri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet. Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet...", a afirmat Ioana Mandache.

"Repet, nu îmi vine să cred! Din păcate ne mor marii artiști și rămânem fără marile valori", a povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel