Magistraţi din conducerea Curții de Apel Timișoara - dosare de pensionare. Alegerile ar putea fi afectate - surse

Andrei Itu / 07 feb 2020 / 16:42 Salveaza PDF Comentarii

Mai mulţi magistraţi din conducerea Curţii de Apel Timişoara (CAT) şi-au depus dosarele de pensionare la CSM, după eliminarea pensiilor de serviciu, iar acest lucru ar putea afecta procesul electoral din acest an, întrucât tribunalele sunt cele care au preşedinţii secţiilor de votare.

Adunările generale ale instanţelor au decis să nu participe nici la comisiile electorale şi nici să nu judece contestaţiile, a declarat vineri, pentru Agerpres, o sursă din cadrul Curţii de Apel Timişoara. 'Da, alegerile pot fi afectate (de aceste pensionări, n.r.), pentru că multe instanţe au decis prin adunări generale că nu vor participa nici la comisiile electorale şi nici nu vor judeca contestaţiile. Sunt multe instanţe, mai ales tribunalele, pentru că ele dau preşedinţi de secţii de votare', a precizat sursa menţionată.

Potrivit acesteia, valul de depuneri de dosare de pensionare a magistraţilor este o consecinţă a 'demonizării Justiţiei' de către politicieni. 'Cred că exodul (magistraţilor care se vor pensiona, n.r.) va continua. Sunt şi magistraţi care au deja deciziile de pensionare, dar au ales să lucreze în continuare', a mai afirmat sursa menţionată.

Din cadrul instituţiei, pensionabili care pot ieşi în orice moment din sistem sunt preşedintele CAT, Erica Nistor, vicepreşedinţii Carmen-Puşa Pârvulescu şi Marian Bratiş, şefului Secţiei Civile, Florin Dogaru, dar şi alţi magistraţi. Un prim efect al pensionării magistraţilor nemulţumiţi de eliminarea pensiilor de serviciu va fi supraaglomerarea cu dosare a celor care vor rămâne în sistem. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26