MAE: Grecia, atenționare de călătorie. Vreme severă

Grecia
Grecia

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de meteorologie grec a actualizat atenţionarea de înrăutăţire a vremii pentru sâmbătă şi duminică.

Potrivit unui comunicat, sunt prognozate ploi şi furtuni cu vânt în rafale ce vor ajunge până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95 km/h cu valuri peste 10-12 m).

MAE precizează că sâmbătă vor fi afectate sudul şi estul Peloponezului, Cicladele de Vest şi Creta, iar duminică - Creta, Peloponez şi sudul Cicladelor.

De asemenea, autorităţile elene au anunţat restricţii de navigaţie pe liniile maritime. Astfel, Rio-Antirrio, Arkitsa-Edipsos, Kavala-Prinos sunt închise, iar în Kyllini-Zakynthos, Kyllini-Kefalonia, Igoumenitsa-Corfu navigaţia se efectuează numai din dispoziţia comandantului.

Autorităţile portuare elene au ridicat vineri interdicţia de circulaţie a vapoarelor din porturile Pireu, Rafina şi Lavrio.

Pagini de accesat

Potrivit MAE, detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Numere de contact

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), ce oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel