Revocare Lazăr. Macovei: Toader trebuie anchetat

MACOVEI
MACOVEI

Monica Macovei este de părere că procedura de revocare a procurorului general ar trebui întreruptă, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să retragă raportul de evaluare, "pentru că a manipulat opinia publică". 

"Procedura de revocare a procurorului general ar trebui întreruptă, iar Toader să retragă raportul de evaluare, pentru că a manipulat opinia publică. Toader ar trebui anchetat pentru un posibil fals. Toader a creat şi a menţinut cu rea-credinţă, timp de o săptămână, o situaţie de confuzie, păcălind opinia publică atunci când, la raportul de evaluare a procurorului general, s-a referit la o ordonanţă de clasare semnată de 'procurorul Lazăr'. Minciuna a fost descoperită: ordonanţa de clasare era semnată de procurorul Cristian Lazăr, nu de procurorul general Augustin Lazăr. A apelat Toader la un fals pentru a-şi crea un motiv pentru revocarea procurorului general? Acest aspect trebuie anchetat penal de îndată", a spus Macovei potrivit unui comunicat de presă. 

Macovei a adăugat că Toader a menţinut conştient ambiguitatea şi a lansat teme false de dezbatere

"O confuzie de nume nu este nici credibilă, şi nici acceptabilă la un ministru, Toader trebuia să ştie numele acelui procuror care a emis rezoluţia de clasare în dosarul Iohannis şi că nu este actualul procuror general. (...) Cariera unui magistrat nu poate fi decisă prin exprimări echivoce şi insinuări bazate pe un fals. De aceea, raportul de evaluare şi propunerea de revocare a procurorului general Augustin Lazăr trebuie retrase, fiind cel puţin ilegale", a mai spus Macovei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel