Lustraţie pentru magistraţi. Rădulescu: Cei cu procese pe baza protocoalelor să plece

justiție
justiție

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat luni că doreşte un consens pe principiul legii lustraţiei, astfel încât magistraţii care au făcut parte din echipele mixte şi au susţinut procese pe baza protocoalelor de colaborare să plece din sistem. 

"Eu am făcut comentarii şi pot să fac orice comentariu oricând vrea sau nu vrea domnul Tăriceanu sau alţi colegi ai mei, vizavi de un protocol sau un consens pe baza modificărilor legilor Justiţiei. (...) Acest consens e greu să-l ai cu USR sau PNL atâta timp cât noi nu cădem de acord cu nişte principii. Primul principiu pe care eu l-aş pune în discuţie ar fi legea lustraţiei.

Dacă suntem toţi de acord, toate partidele, că magistraţii care au făcut parte din echipele mixte şi au susţinut procese sau anchete pe bază de protocoale sau pe bază de înregistrări ilegale trebuie să suporte această lege a lustraţiei, să plece din sistemul unde sunt dânşii. Dacă asupra acestui principiu cădem toate partidele de acord deja este un pas pentru a discuta alte chestiuni", a afirmat Rădulescu, la Parlament. 

El a spus că celelalte partide nu sunt de acord să lase o justiţie independentă

"Atât timp cât noi nu suntem de acord cu prezumţia de nevinovăţie - vorbesc de ceilalţi -, atât timp cât nu suntem de acord că preşedintele trebuia să se sesizeze şi vizavi de protocoale să aibă o atitudine, pe care i-o dă Constituţia, faţă de procurorul general care a semnat protocoalele din partea Parchetului şi dânsul l-a numit şi dânsul nu mai ştia că protocoalele au fost făcute pe timpul dânsului, sunt chestiuni pe care dvs le taxaţi ca o minciună şi mai grav decât atât. (...)

Celelalte partide nu sunt de acord să lase o justiţie independentă, probabil că au alte interese, au avut alte interese până acum, le-a convenit că judecătorii au fost şantajaţi de procurori, le-a convenit echipele mixte, protocoale, că s-a intrat în viaţa privată a fiecărui om, că au fost înregistrări ilegale, asta le-a convenit celor din opoziţie. Dacă nu le convenea acum stăteau cu noi la masă şi se făcea un astfel de consens", a adăugat Rădulescu. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel