Luna IUBIRII la Casa Artelor Dinu Lipatti. Transmisie în PREMIERĂ pe Facebook

Luna iubirii la Casa Artelor Dinu Lipatti. Transmisie în PREMIERĂ pe Facebook
Luna iubirii la Casa Artelor Dinu Lipatti. Transmisie în PREMIERĂ pe Facebook

Casa Artelor Dinu Lipatti dedică Iubirii întreaga lună Februarie, celebrând sentimentul unic al dragostei prin Spectacole, Conferințe și Recitaluri de muzică clasică și interbelică transmise în premieră online sau în direct în fiecare sâmbătă.

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită sâmbătă, 6 februarie 2021, de la orele 19:00, să deschidem Luna iubirii la Casa Lipatti cu Transmisiunea în Premieră pe pagina noastră de Facebook a Recitalului Extraordinar de Canțonete, Arii și Duete celebre intitulat „Muzica Iubirii”, susținut de soprana Diana Țugui, tenorul Adrian Dumitru și pianista Ioana Maxim. Programul este alcătuit din creaţii muzicale celebre, adevărate bijuterii compuse de Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Ruggiero Leoncavallo, Jacques Offenbach, Franz Lehar. Evenimentul a avut loc în anul 2019 în Salonul de muzică al Casei Lipatti, iar acum vă oferim ocazia să revedeți acest Recital Extraordinar în Premieră Online.

Soprana Diana Țugui a absolvit Universitatea Națională de Muzică București, secțiunea Canto, la clasa profesoarei Sanda Șandru. A urmat masterclass-uri cu Viorica Cortez, Jaume Aragall, Teresa Berganza și Dalton Bladwin. Din anul 2002 a susținut recitaluri și concerte în Germania, Suedia, Franța, Spania, Italia, Elveția și Bulgaria. În anul 2001 a câștigat Marele Premiu al Festivalului de Lied-uri „Ion Perlea”, cât și Premiul I la Concurusul Inernațional de Interpretare Marțian Negrea. Au urmat, în 2015, premiul pentru cea mai bună soprană la Galele Premiilor Operelor Naționale, iar în 2018 premiul „Lya Hubic” pentru cea mai bună soprană. Din 2003 este solistă a Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Craiova.

Adrian Dumitru și Ioana Maxim

Tenorul Adrian Dumitru este absolvent al cursurilor de masterat ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat la clasa prof. univ. dr. Ionel Voineag. A participat la cursuri de măiestrie interpretativă cu Mariana Nicolesco, Ira Siff, Maria Slătinaru-Nistor, Marius Vlad Budoiu, Rockwell Blake, Mariana Stoica, Emil Matei, Corneliu Fânăţeanu. Din anul 2009 Adrian Dumitru este colaborator permanent al Corului Filarmonicii George Enescu şi este totodată angajat al Corului Nihil Sine Deo. Dintre premiile obţinute amintim: Premiul I la Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc, Braşov (2013), Premiul al III-lea la Concursul Naţional Mihail Jora, Secţia Canto, Bucureşti (2014), Premiul I la China Internaţional Vocal Competition (CIVC), Ningbo (2014), Marele Premiu la Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, Brăila 2015. Adrian Dumitru susţine numeroase concerte, recitaluri şi spectacole de operă pe importante scene din ţară şi străinătate și este solist al Operei Naționale din București.

Pianista Ioana Maxim a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la Clasa maestrului Dan Grigore. Este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale din Cehia, Italia și Spania. În anul 1995 a devenit asistent la Universitatea Națională de Muzică din București. În prezent, este maestru acompaniator la Opera Națională din București. Ea a desfășurat o bogată activitate concertistică în compania unor prestigioși dirijori ca: Petre Sbârcea, Emanuel Elenescu, Ovidiu Bălan și a colaborat cu Orchestrele Filarmonicilor din Bacău, Ploiești, Sibiu. Ioana Maxim a evoluat în recitaluri camerale atât în țară cât și în străinătate – Germania, Italia, Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel