Lukașenko solicită armatei bieloruse să apere țara „din interior”. "Acesta este al treilea război mondial"

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, solicită armatei să apere țara „din interior”.

Președintele Belarusului a făcut din nou o serie de declarații controversate. Alexandr Lukașenko spune că este sigur că agresiunea armată externă nu amenință țara, dar vor încerca să o submineze din interior, așa că a chemat armata să reflecteze asupra unor astfel de amenințări, transmite Interfax.

„Nimeni nu ne va ataca în grupuri, așa cum au făcut-o în 1941. Pentru că situația s-a schimbat. Va fi prea evident și acesta este al treilea război mondial, dacă se întâmplă doar asta. Ei vor submina din interior. Am trecut puțin prin asta. Am fost puțin agățați din august după alegeri, au încercat un dinte. Au rupt un dinte. Acum vor încerca să-și încerce toți dinții din interior ", a declarat Lukașenko.

Apel către militari

Adresându-se militarilor, președintele a spus: ”Vă spun public: noi, oamenii militari, va trebui să ne apărăm țara de aici, începând din interior. Nu trebuie să stați în trupă și să așteptați să treacă cineva granița noastră și apoi vom lua o armă și vom începe. Vom lupta de aici. Trebuie să fiți pregătiți pentru asta. Pentru că trebuie să protejăm, nu vom vorbi despre suveranitate, independență, stat. Acest lucru este firesc, primim bani pentru asta. Trebuie să ne protejăm familiile. Și familiile poporului nostru. Atât. Aritmetică simplă ", a adăugat Lukașenko.

De 7 luni încoace, în Belarus se desfășoară proteste în masă împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale din 9 august 2020. Lukașenko, care deține acest post din 1994, a fost declarat câștigător. Opoziția consideră că rezultatele alegerilor sunt falsificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel