Lukașenko "rezolvă" situația din Belarus aruncând cu acuzații. Vezi cine este "țapul ispășitor"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Alexandr Lukașenko a lansat astăzi mai multe acuzații.

 Alexandr Lukașenko acuză Occidentul că ar finanța protestele din Belarus, transmite Interfax. Declarațiile celui numit ultimul dictator al Europei au fost făcute astăzi în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate, acolo unde  Lukașenko a zis că va rezolva implicarea altor state în problemele țării pe care o conduce.

"Statele din Occident o fac deja direct, fără să se ascundă, declară deschis despre colectarea fondurilor și trimiterea lor în Belarus. Vedem acest lucru. Desigur, nu putem urmări toate fondurile care vin aici. Pentru că o mulțime de fonduri vin în numerar. Dar știm acest lucru și ne vom concentra pe această problemă ", a spus Lukașenko.

Nici protestatarii nu au scăpat

Acuzații le-au fost adresate și manifestanților care de mai multe zile protestează în stradă, cerând alegeri repetate. Lukașenko i-a acuzat pe protestatari de „atacuri” asupra membrilor guvernului.

"Există chiar atacuri asupra membrilor guvernului. Ați văzut comportamentul manifestanților individuali în raport cu ministrul Sănătății. Amenințările împotriva familiilor militarilor, poliției, serviciilor speciale, oficialilor guvernamentali și lucrătorilor mass-media continuă", a mai spus Lukașenko.

4 manifestanți au murit

Toate aceste declarații au fost făcute în contextul în care astăzi a murit încă un protestatar. Pe 11 august acesta a fost agresat de forțele de ordine atunci când participa la o manifestație. Anterior a fost anunțată moartea unui protestatar în vârstă de 19 ani, care a fost lovit de o mașină străină la Minsk, pe 16 august. La Gomel, pe 9 august, un bărbat de 25 de ani a murit într-un spital după ce a fost reținut și s-a simțit rău într-o autoutilitară. În noaptea de 11 august, Alexander Taraikovskii, în vârstă de 34 de ani, a fost ucis la Minsk.Totuși, Ministerul Afacerilor Interne din Belarus a promis că va documenta toate cazurile de abuz de forță din partea poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel