Lucrătorii cei mai EXPUȘI la o moarte cauzată de COVID-19. Analiză proaspătă

Șoferii de taxi, muncitorii din magazine, bucătarii și gardienii sunt printre cei mai expuși la o moarte cauzată de Covid-19.

Șoferii de taxi, muncitorii din magazine, bucătarii și gardienii sunt printre cei mai expuși la o moarte cauzată de Covid-19, conform The Sun.

Bărbații necalificați în funcție au fost categoria cu cel mai mare risc de moarte provocată de noul coronavirus, transmite Institutul Național de Statistici din Marea Britanie. Astfel, gardienii bărbați sunt cei mai expuși la deces, de patru ori mai mult față de bărbații obișnuiți. Șoferii de autobuz și de autocar riscă să moară de două ori mai mult decât oamenii normali.

Medicii și asistentele nu au murit în proporții mai mari

În mod paradoxal, mortalitatea printre personalul medical precum doctorii și asistenții britanici nu este mai mare decât persoanele obișnuite de aceeași vârstă și sex. Însă, Institutul a descoperit că personalul din aziluri sau îngrijitorii au o rată de mortalitate „semnificativ" mai mare decât restul populației.

„Aceste date sunt îngrozitoare, iar ele au fost dezvăluite chiar înainte de haosul anunțului de aseară. Dacă ești prost plătit și lucrezi în pandemia Covid-19, ești mai predispus la moarte, așa de sincere sunt cifrele acestea", a transmis secretarul general al uniunii GMB din Marea Britanie, John Philips. „Conducătorii ar trebui să înceteze cu planurile de revenire la muncă până când nu formulează instrucțiuni, sfaturi și legi pentru a proteja oamenii".

Analiza datelor

Cifrele Institutului sunt bazate pe analiza a 2.494 de decese înregistrate în Anglia și Țara Galilor, în sectorul de muncă, la persoane între 20 și 64 de ani, până pe 20 aprilie.

Per total, aproape două din trei morți au fost la bărbați, iar rata mortalității a fost de 9,9 persoane la 100.000 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel