LOTERIA BONURILOR FISCALE a fost modificată, joi, în Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. 

"Noua lege urmăreşte cointeresarea, implicarea şi responsabilizarea cetăţenilor în fiscalizarea veniturilor realizate de agenţii economici. Proiectul a fost adoptat cu amendamentele propuse de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, urmând ca în fiecare lună să fie premiaţi, prin extragere, maximum 100 de câştigători, iar fondul de 1 milion de lei se va împărţi în mod egal între norocoşi" precizează liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Marian Neacșu. 

El adaugă: "Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional. Lista premianţilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscale".

"În primul trimestru al anului 2015, după aplicarea ordonanţei privind loteria bonurilor fiscale, veniturile suplimentare la bugetul de stat, ca efect al acestei măsuri, au fost de 1,2 miliarde de lei. În contextul eforturilor depuse de Guvernul Ponta, sprijinite de Grupul Parlamentar al PSD, pentru reducerea evaziunii fiscale, noua lege vine ca un mijloc suplimentar în sprijinul unei bune colectări a veniturilor bugetare", conchide Marian Neacșu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel