Liviu Voinea: FMI ne-a propus majorarea cotei unice la 18%

liviu voinea
liviu voinea

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, susţine că bugetul pe 2014 se putea face şi fără introducerea accizei de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil, dar ar fi fost nevoie de alte măsuri pentru compensarea creşterii accizei.  Una dintre variantele  FMI era  majorarea cotei unice de la 16% la 18%, soluţie pe care autorităţile române nu au agreat-o.

 "Se putea face, cu un deficit mai mare sau cu alte măsuri care să compenseze creşterea accizei. (…) Acciza a făcut parte dintr-un pachet mai mare, negociat cu partenerii internaţionali. Înlocuirea accizei, amânarea accizei, orice astfel de variantă trebuie să fie compensată de o altă masură. Fie pe partea de tăiere de cheltuieli, fie pe partea de venituri din altă măsură pe venituri. Situaţia în care ar creşte deficitul nu este o situaţie acceptabilă”, a răspuns ministrul delegat Liviu Voinea la emisiunea "După 20 de ani".

 Întrebat dacă soluţiile prezentate recent de preşedintele Traian Băsescu prin care autorităţile s-ar fi putut încadra, în elaborarea proiectului bugetului pe 2014, în opinia lui, în deficitul bugetar fără introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil sunt corecte, Voinea a răspuns că în buget "nu există rezerve".

 “Sunt rezerve în Trezorerie, nu sunt în buget. Este acel faimos buffer. El acoperă acum cinci luni de finanţare. El finanţează deficitul bugetar", a declarat Voinea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel