Liderii statelor UE se reunesc astăzi la Bruxelles

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc joi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de primăvară, care se va concentra pe consolidarea bazei economice europene, alte teme de pe agenda reuniunii fiind schimbările climatice, viitorul summit cu China şi modalităţile de combatere a dezinformării.

În deschiderea reuniunii, joi după-amiază, preşedintele României, reprezentând preşedinţia actuală a Consiliului UE, va prezenta succint progresele înregistrate în privinţa punerii în aplicare a concluziilor anterioare ale Consiliului European, scrie Agerpres.

Tot joi liderii ţărilor din UE27 vor discuta despre ultimele evoluţii în urma notificării transmise de Regatul Unit în temeiul articolului 50.

O bază economică solidă are o importanţă capitală pentru prosperitatea şi competitivitatea Europei, precum şi pentru rolul său pe scena mondială. În acest context, liderii statelor membre vor purta discuţii privind evoluţia viitoare a pieţei unice, uniunea pieţelor de capital, precum şi politicile şi dimensiunile digitale, industriale şi comerciale în cadrul procesului de pregătire pentru următoarea agendă strategică.

De asemenea, liderii statelor membre vor oferi orientări privind direcţia generală şi priorităţile politice pentru a-i permite Uniunii Europene să prezinte până în 2020 o strategie pe termen lung în conformitate cu Acordul de la Paris.

Vezi și: Ghiță și Mandachi, provocare în direct: "Mă simt măgulit"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel