Lider Transnistria, Vadim Krasnoselski: Nu vrem ca trupele ruse să plece

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că nu va accepta ca "pacificatorii" ruși să plece din regiunea transnistreană, informează vineri Radio Chișinău, care citează agenția transnistreană Novosti PMR.

Krasnoselski a făcut aceste afirmații într-un mesaj adresat deputaților din Sovietul Suprem al autoproclamatei republici transnistrene, subliniind că, în cazul în care "coridorul verde" va fi pus în aplicare, Transnistria va deveni din nou "o zonă fierbinte" pe hartă.

Totodată, liderul transnistrean separatist spune că a avut parte de "înțelegere' din partea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în privința formatului de pacificare, care în opinia lor "nu trebuie schimbat'.

În luna octombrie anul trecut, fostul ministru moldovean al apărării, Anatol Șalaru, anunța că Republica Moldova și Ucraina sunt pregătite să ofere un coridor verde pentru retragerea armamentului și militarilor ruși care staționează ilegal în regiunea transnistreană. Șalaru aprecia că acest coridor poate fi realizat pe cale terestră, prin traversarea teritoriului ucrainean, pe cale aeriană, folosind aeroportul de la Mărculești, sau pe cale maritimă, prin portul Giurgiulești, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel