Leonor Leal, recital de dans flamenco la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti

Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti organizeazã, în colaborare cu Teatrul Naţional "I.L. Caragiale", marţi, 10 octombrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a T.N.B., spectacolul „Leonor Leal - Recital de dans flamenco”. 

Spectacolul de dans flamenco o are ca protagonistă pe dansatoarea Leonor Leal, aflatã pentru a doua oarã în România, care va fi acompaniată de trei muzicieni de înalt nivel: Alfredo Lagos (chitară), Antonio Moreno (percuție) și David Lagos (voce).

Piese ale unor artiști precum Antonia Mercé la Argentina, Vicente Escudero, Carmen Amaya, Antonio el Bailarín sau Mario Maya sunt reinterpretate de Leonor Leal pentru a crea o nouă viziune și pentru a propune o nouă poveste în alt corp. O reflecție asupra moștenirii culturale, a transmiterii de cunoștințe și a practicii artistice.

Leonor Leal a studiat dans clasic şi spaniol si a fãcut, cu timpul, trecerea cãtre flamenco, fiind solicitatã sã danseze în companii de renume precum cele ale maeştrilor Antonio "El Pipa", Andrés Marín, Javier Barón sau Cristina Hoyos, printre alţii.
 Cu timpul, pasiunea pentru dansul flamenco şi constanta sa formare în acest gen de dans a facut ca numele ei sã aparã alãturi de cel al unor mari artişti precum Joaquín Grilo, Antonio Canales, Rafael Campallo, Alejandro Granados, pianiştii Mie Matsumura, Dorantes, Rosa Torres Pardo sau Camerata Flamenco Proyect, chitaristul José Antonio Ruíz sau Rafael Bonavita (chitarã barocã).

Premiera primului sau spectacol solo, "Leoleolé", are loc în 2008 în cadrul Festivalului de la Jerez, unde a fost extrem de bine receptata de critica de flamenco atât naţionalã, cât şi internaţionalã. Începând din 2008, îmbinã munca de profesor de dans cu cea de solistã şi creatoare a propriilor coregrafii. În 2011, obţine, cu cel de-al doilea spectacol, "eLe eLe" , premiul Pentru cel Mai Bun Artist – Revelaţie în cadrul Festivalului de la Jerez, un spectacol cu care în anul urmator are turnee în Europa. Tot în 2012 are premiera spectacolul "Mosaicos" în renumitul Teatru Cánovas din Málaga şi începe turnee cu acest spectacol în Franţa (Paris), Emiratele Arabe, Marea Britanie, Liban, Egipt, Iordania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel