Urmărește emisiunea live


Lege conflict de interese. Tucan și Nicușor Dan nu au semnat

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, a declarat că este nevoie de completarea legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, întrucât în acest moment există o ''situaţie anormală'' şi o ''interpretare ciudată'' şi incorectă a legii, potrivit căreia nu pot fi angajaţi foştii consilieri care au lucrat la birourile parlamentare. 

La ora actuală, Secretariatul General nu semnează contractele de muncă pentru birourile de circumscripţii electorale pentru angajaţii care au mai fost angajaţi la birouri, pentru că este această interpretare foarte ciudată şi incorectă a legii pe conflict de interese. Din cauza aceasta a fost scrisă şi o scrisoare, înaintată din partea Biroului permanent către procurorul general, procurorul general precizând că dacă există reglementare în acest sens a instituţiei, cum este Camera Deputaţilor, care are nivel de lege, atunci aceea este luată în calcul, a arătat Attila Korodi. 

Deputatul UDMR a explicat că, la foarte multe instituţii, reangajarea unui consilier poate fi considerată conflict de interese şi se poate ajunge chiar la condamnări penale. 

Este o anormalitate în România, acum probabil rezolvăm o problemă legată de Camera Deputaţilor, dar la foarte multe instituţii unde sunt consilieri a reangaja un consilier vechi poate să ajungă, într-o abordare răuvoitoare, să fie cineva acuzat de conflict de interese şi chiar condamnat, a precizat Korodi. 

Acesta a adăugat că proiectul de lege a fost semnat de liderii de grup din Camera Deputaţilor, mai puţin de Raluca Turcan şi Nicuşor Dan. 

A fost semnat de liderii de grup, mai puţin, în ultimul moment, de Raluca Turcan, nu am înţeles de ce, pentru că viceliderii liberali în Comitetul liderilor au fost de acord înainte, dar asta este. De asemenea, nu a mai fost semnat nici de Nicuşor Dan, a mai spus liderul deputaţilor UDMR, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel