"Lacul lebedelor" 3D regizat de James Cameron

balet 2
balet 2

Cineastul canadian James Cameron va regiza prima transmisiune 3D live a spectacolului „Lacul lebedelor”, dirijat de Valery Gergiev, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, ce va fi difuzat în direct, în luna iunie, în 50 de ţări.

Autor: Cristina Andrei

Evenimentul va fi difuzat live în multe cinematografe din Europa, Statele Unite, America de Sud, Asia şi Australia. În spectacolul “Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, rolul principal, cel al lui Odette, va fi interpretat de balerina  Ekaterina Kondaurova. Acesta va avea loc pe 6 iunie la Teatrul Mariinsky, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev, au declarat reprezentanţi ai companiei de producţie Omniverse Vision.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice şi după reducerea finanţărilor primite de la stat, directorul general şi artistic al Teatrului Mariinsky, Valery Gergiev, a promovat prin această companie numeroase turnee mondiale. Dar,  odată cu reluarea finanţărilor de la bugetul Rusiei, ai cărei guvernanţi au decis să investească sume importante în artă şi după finalizarea lucrărilor pentru noul sediu al Teatrului Mariinsky, care a costat 700 milioane de dolari, Valery Gergiev a mărturisit că doreşte să se concentreze asupra reprezentaţiilor din ţara sa natală.

Kirov, aşa cum se numea în perioada sovietică Teatrul Mariinsky, este una dintre cele mai importante şi mai prestigioase instituţii de cultură din Rusia.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert în domeniul filmărilor care folosesc tehnologii revoluţionare. Lungmetrajele "Avatar" (2009) şi "Titanic" (1997), regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel