Kovesi, în centrul negocierii de la Bruxelles. Chirieac: Este un executant perfect

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Bogdan Chirieac a analizat ce se întâmplă astăzi la Bruxelles pe tema alegerii procurorului-șef european. 

Astăzi se desfășoară prima rundă de negocieri, între Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European, pentru a se stabili care va fi procurorul-șef european. În aceste momente cele două nume despre care se discută sunt Jean-François Bohnert și Laura Codruța Kovesi. 

Cu privire la durata negocierilor, Bogdan Chirieac a declarat, la Antena 3, că acestea vor dura cel puțin o lună. "Eu cred că nu vom avea niciun rezultat astăzi. Cred că se va negocia mult, fiindcă pe de o parte Germania dorește să o impună pe doamna Kovesi, pe de altă parte, candidatul Franței este categoric îndreptățit să ocupe funcția. Vor fi multe discuții. Apoi, a mai fost și maniera total netransparentă de alegere a listei scurte de candidați. Cred că vom avea negocieri îndelungate care vor dura cel puțin o lună de zile", a declarat analistul.

Citește și: Academia SRI, titluri de doctor retrase. Troncotă, profund afectat: Mă privește și pe mine. Manieră introdusă de Băsescu

Care este interesul Germaniei

Întrebat care este interesul Germaniei de a fi în această funcție Laura Codruța Kovesi, Bogdan Chirieac a declarat că este vorba despre "proiectarea intereselor de putere în Europa Centrală și de Est cu mâna altuia. Ori doamna Kovesi este un executant perfect și loial stăpânului său. Germania mai bine face lucrurile acestea în Europa Centrală și de Est cu doamna Kovesi decât cu un candidat pe care scrie real Germania. Doamna Kovesi beneficiază categoric și de propria structură de lobby, oameni care o susțin în frunte cu doamna Macovei și sfera lor de influență din Bruxelles. Și atunci cele două suprapuse au dus la această candidatură".

Citește și:  Iohannis, decizie. Pleșoianu: Am avut dreptate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel