Academia SRI, titluri de doctor retrase. Troncotă, profund afectat: Mă privește și pe mine. Manieră introdusă de Băsescu

Doctorat
Doctorat

Cristian Troncotă acuză interese ascunse în cazul titlurilor de doctor retrase de la Academia SRI.

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a luat decizia de a retrage 16 titluri de doctor de la Academia Națională de Informații. 

Cristian Troncotă, fost decan al Facultății de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații, a declarat că printr-o astfel de măsură se urmărește discreditarea învățământului universitar.

Citește și: Monica Pop răspunde unor acuze grave: O mizerie, asta e!

"Voi fi solidar cu ei dacă vor contesta în justiție"

"Eu vorbesc în numele meu și nicidecum al Academiei. Sunt și eu foarte profund afectat de acest anunț din această dimineață pentru că mă privește și pe mine. Am două teze a doi doctoranzi pe care eu le consider foarte bune și din această cauză voi fi solidar cu ei dacă vor contesta în justiție. Deocamdată, această comisie națională pentru atestare a titlurilor și diplomelor universitare, din punctul meu de vedere, se face de râs, pentru că în urmă cu câțiva ani de zile, cel puțin 2010 și 2012, când doctoranzii mei au susținut acele teze de doctorat, au propus ministrului de atunci să li se acorde titlul de doctor pentru că tezele au valoare științifică. Și vii acum după șapte ani, nouă ani, să spui că le retragi titlul de doctor, eu cred că aici este o chestiune politică, cineva vrea să decredibilizeze învățământul universitar românesc pentru că treaba asta se întâmplă și la altea universități", a declarat Cristian Troncotă.

"Acum comisia trebuie să vină cu motivație"

"Acum comisia trebuie să vină cu motivație pentru fiecare teză pe care o consideră plagiat și apoi va face propuneri ministrului. Eu îi recomand doamnei Ecaterina Andronescu să nu se grăbească, pentru că am văzut săptămâna trecută că s-a grăbit și a făcut o declarație halucinantă că ANI trebuie desființat, ori lucrul ăsta înseamnă că dumneaei nu este documentată și nu știe despre ce este vorba. Deocamdată este o propunere pe care eu o consider neserioasă. Asta este o manieră introdusă în politica românească pentru a-ți compromite adversarul politic de către fostul președinte Traian Băsescu. Este o practică păguboasă. Dacă se dorește creșterea calității învățământului, a elaborării unor teze de doctorat valoroase, atunci să se introducă criterii mult mai stricte", a mai spus Troncotă.

Citește și:  Iohannis, decizie. Pleșoianu: Am avut dreptate! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel