Kovesi îl ”apără” pe Ponta în scandalul plagiatului

victor
victor

Răspunzând unei cereri formulate de Laura Codruța Kovesi în luna mai, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat astăzi că îi apără reputația fostului procuror general al României, cu privire la acuzațiile de plagiat ce i se aduc. În documentul de admitere a cererii de apărare a reputației, magistrații se referă la decizia Consiliului Național de Etică (CNE), care, în octombrie, constata că Laura Kovesi nu a plagiat. Aceeași comisie, constata în iulie, tot în cazul unei acuzații de plagiat, anume cea a doctorului Victor Viorel Ponta, că lucrarea sa nu e plagiată.

Plenul CSM a admis joi cererile de apărare a reputației formulate de fostul Procuror General al României, Laura Kovesi și de judecătorul Iulian Dragomir, de la Secția penală a ÎCCJ, considerând că nu se susțin acuzatiile publice de plagiat a tezei de doctorat și, respectiv, de intervenții pe lângă fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, în scopul favorizării unei persoane, informează luju.ro.

În admiterea cererii de apărare a reputației profesionale, CSM condus de Oana Hăineală și Alina Ghica, au ca paradigmă a deciziei hotărârea CNE a Cercetării Științifice, care funcționează pe lângă ministerul Educației. Pe 5 mai 2012, acesta constata că fostul Procuror General al României nu a plagiat. Prin urmare, magistrații îi apără reputația procurorului Kovesi, pentru că ”reputația profesională este o consecință a integrității morale și profesionale de care trebuie să dea dovadă fiecare judecător și procuror și oferă magistratului credibilitate și siguranță în exercitarea profesiei, precum și autoritate în exprimarea opiniilor profesionale”.

Pe 18 iunie, Victor Ponta este acuzat de plagiat în revista Nature și în cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung. După ce a primit o sesizare în legătură cu lucrarea de doctorat în drept a d-lui Ponta, CNE, aflat în subordinea ministerului Educaţiei, a decis că premierul Victor Ponta nu a plagiat în teza sa de doctorat.

Aceeași instituție dă același verdict, în legătură cu două lucrări de doctorat în domeniul juridic. Autoritatea Comisiei de Etică este contestată de mai multe organizații și personalități ale societății civile, în cazul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel