Kovesi, CSM. A prezentat un bileţel 'pierdut'

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat vineri, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, un bileţel despre care susţine că ar fi fost "pierdut" de inspectorii Inspecţiei Judiciare.

"În timpul controlului, am sesizat anumite lucruri, poate am să le las pentru sesiunea care nu o să fie cu public, pentru a putea spune mai multe. Senzaţia noastră şi care s-a confirmat ulterior (...) a fost că au fost verificate anumite dosare, au fost verificate anumite activităţi pe care procurorii le fac, s-au citit anumite acte din anumite dosare (...) de către o parte a echipei de control.

[citeste si]

Am aici un bileţel din cele multe pierdute de Inspecţia Judiciară. Acesta este pierdut, în sensul că a fost pus în nişte documente pe care probabil l-au rătăcit. Se poate observa cu ochiul liber că au fost trecute numere de dosare (...), după care unul dintre inspectorii judiciari personal completează din registru unde este acel dosar şi ce s-a întâmplat cu el", a susţinut Laura Codruţa Kovesi, citată de Agerpres. 

Înainte de a face referire la respectivul bileţel, Kovesi a precizat că, în ceea ce priveşte Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate, verificarea managerială s-ar fi transformat într-un control tematic. "În procesul verbal încheiat în prima s-a stabilit că, potrivit ordinului inspectorului şef, se verifică modificările, ştersăturile, corecturile care apar în aceste înregistrări. În ceea ce priveşte Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate, acest control managerial s-a transformat într-un control tematic, în sensul că au fost verificate toate înregistrările (...) din 2004 la zi. Deci, au fost luate toate înregistrările din 2004, răsfoite pagină cu pagină, la anumite pagini inspectorii şi-au făcut mai multe menţiuni ceea ce ne duce cu gândul la faptul că în acest control s-au făcut şi alte chestiuni exterioare acestui control", a spus Kovesi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel