Kovesi, citată pe 7 martie. Ce se întâmplă în PE

Kovesi
Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a fost citată, pentru data de 7 martie, la Secţia de investigare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruța Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie în acest dosar. Amintim că a cerut revocarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan. Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă. Acesta susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Totodată, amintim că a fost audiată de comisiile CONT şi LIBE din Parlamentul European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Tot pe data de 7 martie, se vor decide paşii de urmat în această procedură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel