KLAUS IOHANNIS: Nu voi schimba GUVERNUL PONTA, dacă voi ajunge președinte

Klaus Iohannis, invitat la DC News Live, a spus că dacă va câștiga competiţia prezidenţială va avea o colaborare instituţională cu premierul Victor Ponta, dar nu va semna cu acesta sau cu altcineva din PSD un pact de coabitare. Liderul PNL a subliniat că este nevoie de un alt guvern decât Guvernul Ponta, susţinând că acesta va fi schimbat.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. De ce refuză Iohannis să meargă la Antena 3

"Eu nu voi schimba Guvernul Ponta pentru că președintele nu poate să îl schimbe. Schimbarea Guvernului nu se face de președinte, ci de Parlament, iar singura modalitate este moțiune de cenzură. Da! Îmi doresc o schimbare de Guvern. Eu sunt președinte PNL și îmi doresc un Guvern PNL. Acest lucru se poate întâmpla în 2015, prin moțiune de cenzură, dacă se schimbă raportul forțelor în Parlament. De asemenea, se poate în 2016, după alegerile parlamentare. Imediat ce voi deveni președintele României, la Palatul Guvernului se va găsi tot Guvernul PSD. Nu voi coabita, ci voi colabora instituțional cu Victor Ponta", a zis Klaus Iohannis.

Un nou Guvern PNL

"Eu am fost multă încredere în noul PNL. Eu nu îmi doresc un Guvern al partidului meu pentru a-mi satisface mie o calitate. Eu îmi doresc un Guvern al partidului meu pentru a rezolva problemele României. Sunt probleme nenumărate care nu sunt rezolvate. Noi vrem să creăm lucruri de muncă și să îmbunătățim sistemul de educație. Vrem să îmbunătățim sistemul de sănătate. Lucrurile trebuie rezolvate în sens pozitiv. Președintele vine cu o viziune, dar pentru a fi pusă în practică este nevoie de un Guvern care dorește - împreună cu președintele - să pună lucrurile în aplicare. Din acest motiv, vreau un Guvern al partidului meu pentru că numai așa vom lucra în aceeași direcție", a spus Klaus Iohannis la DC News Live.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel