EXCLUSIV  Județul în care n-ai timp să te plictisești. Horia Teodorescu: Enisala, locul care merită văzut de orice român

Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava

Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre turismul din județul Tulcea.

Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea, a explicat care sunt cele mai importante destinații ale județului la conducerea căruia se află și de ce Tulcea poate oferi un pachet turistic complet oricui dorește să îmbine „cultura cu natura“:

„Dacă o luăm dinspre pod (n.r. Podul de la Brăila), putem practica în Tulcea turismul montan, în Munții Măcinului. De asemenea, avem podgorii, drumul vinului trece și prin Tulcea, avem, însă, și numeroase destinații de turism cultural și în sensul ăsta am aflat că renovați Farul din Sulina. Sulina a fost sediul Comisiei Dunării, are o amprentă istorică extrem de importantă. Nu mai vorbim de cetățile grecești sau de vestigiile din epoca romană“, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

„Da! Văd că sunteți destul de la curent cu toate oportunitățile turistice pe care le are județul Tulcea. Probabil că și podul va deveni o atracție turistică în momentul în care se va deschide, apoi intrăm în zona Munților Măcinului, și fac și aici o paranteză, Tulcea este un județ extraordinar de frumos, dar multă lume și-a concentrat atenția spre a merge în Delta Dunării, atracția supremă. Locuri la fel de frumoase le găsim și în Munții Măcinului, în zona Niculițelului, dacă intrăm pe turismul ecumenic, cu bazilica de la Niculițel, triunghiul mănăstirilor, cu cele trei mănăstiri superbe Cocoș, Celic Dere și Saon. Sunt trei mănăstiri care sunt excepțional de frumoase.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Triunghiul mistic din Dobrogea, loc „binecuvântat“ al României: cei mai vechi sfinți ai țării și icoana care se curăță singură

De asemenea, pe turismul cultural am făcut investiții în reabilitare, modernizare și punere în valoare turistică a multor obiective. Discutăm de Farul de la Sulina, dar avem pe listă și Casa Panaghia din Babadag, Muzeul de Etnografie și Folclor din Tulcea, Casa Avramide, Muzeul de Artă și foarte multe puncte care pot fi puse într-o listă de vizitat pentru un turist în decursul unui sejur în județul nostru, alături de Delta Dunării.

Nu mai discutăm de cetăți, de Enisala, care trebuie văzută de orice român, și alte destinații care pot umple agenda de o săptămână a unui turist care vrea să îmbine natura cu turismul cultural și ecumenic“, a spus Horia Teodorescu.

„Chiar îmi pare rău că nu am ajuns la Festivalul de la Enisala. Bănuiesc că a fost spectaculos. Dovadă e numărul mare de turiști. Au fost mii de turiști în august“, a mai spus Val Vâlcu.

VEZI ȘI     -    EXCLUSIV  Județul din România care este cât o țară. Mândrie națională! Ai fost aici?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel