EXCLUSIV  Vâlcu: Trei ipoteze legate de refuzul Austriei privind aderarea României la Schengen

Jurnalistul Val Vâlcu a venit cu trei ipoteze în ceea ce privește refuzul Austriei privind aderarea României la Schengen.

Motive electorale

„Prima ipoteză ar putea fi legată de dispreț: Politicianul simte că anumiți oameni din Austria au dispreț față de români și le servește interesele pentru avantaje electorale”, a zis Val Vâlcu.

Interesele OMV

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit luni, 21 noiembrie 2022, la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern. Subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea și planurile de investiții în România.

„A doua ipoteză este legată de interesele economice și ne gândim la OMV. Aici iar ar fi câteva ipoteze, mai ales că OMV a băgat capul în poză venind recent la Iohannis, cu o săptămână înainte de votul pe subiectul Schengen. Ca ipoteză, eu spun așa: se apropie termenul limită, n-au exploatat licența de la Neptun Deep, nici nu prea au energie și entuziasm să o facă pentru că este creditul mare și fac profit fără să riște și ar mai fi vrut o amânare. Eu așa cred dacă mă întrebați ce interese ar avea OMV în momentul de față. Lucrurile sunt ținute la secret, doar o comisie parlamentară ar putea desluși misterul, dar nu văd niciun entuziasm în Parlament pentru a analiza privatizarea OMV”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

3. -imagine fara descriere- (agschengen-doi72_13873300.jpg)

Influența Rusiei

„Altă ipoteză ar fi influența Rusiei. Rusia a băgat zâzanie în Uniunea Europeană. Și aici mă gândesc la scandalul Ibiza, când fostul vice-cancelar de extremă-dreapta al Austriei Hanz-Christian Strache negocia cu oligarhi ruși prin hoteluri din Ibiza. În plus, conform BBC, Viena este un „cuibușor de spoini” la nivel mondial. În acest sens, cancelarului Nehammer putem să-i spunem Niethammer (n.r. - adică „NIET” pentru România, „DA” pentru apropierea de Rusia). Iar acum, România, o țară cu oameni care s-au mobilizat să ajute Ucraina după agresiunea Rusiei, este sancționată. Nu am dovezi, sunt doar ipoteze”, a mai spus ziaristul la DC News și DC News TV în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”.

Emisiunea integrală cu Val Vâlcu, Cozmin Gușă și Bogdan Chirieac o puteți urmări aici, iar subiectul expus mai sus este la minutul 37:

VEZI ȘI: Năstase: „Contractul privatizării PETROM poate fi desecretizat doar pentru comisia parlamentară”. Redevențele pot fi schimbate în 2024, an superelectoral - https://www.dcnews.ro/nastase-contractul-privatizarii-petrom-poate-fi-desecretizat-doar-pentru-comisia-parlamentara_898505.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel