Judecătorii din Iaşi, decizie inedită. I-au interzis unui bărbat să mai conducă, ca să nu se urce beat la volan

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un bărbat din Iaşi care suferă de etilism cronic a fost lăsat de judecători fără maşină, pentru a nu se mai urca băut la volan. 

Anul trecut, bărbatul a fost găsit de poliţişti la volanul maşinii sale cu o alcoolemie de 2,44 la sută în sânge. Acesta nu s-a prezentat însă la Poliţia Rutieră pentru declaraţii, iar agenţii care au mers la el acasă l-au găsit din nou sub influenţa alcoolului. 

Expertiza medico-legală efectuată la Socola avea să-i identifice mai multe afecţiuni, inclusiv etilismul cronic.

Instanţa a reţinut în favoarea lui vârsta de 70 de ani, constatând însă că etilismul cronic şi insistenţa cu care s-a încăpăţânat să conducă, deşi era beat, reprezintă un pericol atât pentru ceilalţi, cât şi pentru propria-i persoană. De altfel, chiar în sala de judecată, el şi-a pierdut temporar cunoştinţa ca urmare a sevrajului.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare, interzicându-i totodată şi să mai conducă, timp de 5 ani. Pentru a fi siguri că măsura va fi respectată, judecătorii au dispus confiscarea autoturismului. Ieşeanul a atacat sentinţa, magistraţii Curţii de Apel urmând să analizeze cazul la sfârşitul lunii viitoare, scrie Ziarul de Iaşi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel