Judecătorii, decizie în cazul lui Cornel Onilă, fostul episcop al Huşilor

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au lat o decizie în privința lui Cornel Onilă.

Fostul episcop al Huşilor Cornel Onilă va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, vineri, contestaţia sa împotriva deciziei prin care a fost arestat preventiv, scrie Agerpres. Magistraţii au admis şi contestaţia fostului călugăr arhimandrit Sebastian Cristi Jitaru care urmează să fie cercetat sub control judiciar în acest caz.

Ce au spus judecătorii

"Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Sebastian Cristi Jitaru şi Cornel Onilă împotriva încheierii nr.1/DLF din data de 22 mai 2020 a Curţii de Apel Iaşi, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori - Drepturi şi Libertăţi, pronunţată în dosarul nr. 215/45/2020. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: (...) Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Cornel Onilă. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi de luare a măsurii arestului preventiv a inculpatului Sebastian Cristi Jitaru (...). Dispune luarea faţă de inculpatul Sebastian Cristi Jitaru a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05 iunie 2020", se arată în minuta deciziei.

Decizia este definitivă. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, fostul episcop de Huşi este cercetat pentru 'agresiune sexuală în formă continuată' în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei', precum şi o infracţiune de 'viol în formă continuată'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel