Judecarea pe fond în dosarul în procurorilor Onea și Negulescu a început

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care sunt judecați fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea și fostul procuror Mircea Negulescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care sunt judecați fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea și fostul procuror Mircea Negulescu, conform Agerpres.

Judecătorii au respins toate cererile și excepțiile ridicate de Onea și Negulescu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului și a probelor strânse de Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată

În iulie 2019, fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea și fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care represiune nedreaptă și cercetare abuzivă, parte vătămată în dosar fiind fostul deputat Sebastian Ghiță.

Procurorii de la SIIJ susțin că Lucian Onea și Mircea Negulescu, în instrumentarea a două dosare penale, în cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denunțător, respectiv fostul deputat Vlad Cosma, să plăsmuiască un denunț în numele unei persoane imaginare, să întocmească în fals, în format electronic, tabele care conțin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetățenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracțiunea de corupere a alegătorilor pretins săvârșită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunțul.

Lucian Onea, acuzat

De asemenea, Lucian Onea, cu ajutorul lui Mircea Negulescu, este acuzat că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor față de o persoană despre care știa că nu este vinovată.

Totodată, în cursul lunii mai 2015, în soluționarea celor două dosare penale, Onea este acuzat că a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrângeri asupra martorului denunțător.

„În rechizitoriu, se mai reține că inculpatul Onea Lucian Gabriel, în calitate de procuror la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, în mod repetat, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în perioada aprilie - mai 2015, l-au determinat pe martorul denunțător să contrafacă, prin exercitarea de constrângeri, un denunț și tabele în format electronic conținând nume de persoane din Republica Moldova care ar aparține unor cetățeni români imaginari", mai spune SIIJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel