Joe Biden și Vladimir Putin, față în față. Cristian Diaconescu: Este exagerată importanța acestei întâlniri. Putin nu va accepta

Cristian Diaconescu, despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin / Foto: Facebook
Cristian Diaconescu, despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin / Foto: Facebook

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, ministru de externe în guvernul Emil Boc, a vorbit despre întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

"Mesajul general pe care ambii îl transmit este o recunoaștere simbolică a parității geopolitice între Federația Rusă și SUA. Kremlinul nu dorește resetarea relației cu americanii sau cu europenii, deci din acest punct de vedere nu se va întâmpla nimic. Putin va fi interesat care sunt adevăratele îngrijorări ale lui Joe Biden, unde sunt zonele sensibile ale SUA și unde s-ar impune ca Federația Rusă să intre într-o anumită logică de auto-imitare și din această perspectivă conversația va fi exclusiv pe probleme internaționale pentru că Vladimir Putin va refuza orice fel de temă care ar permite participarea la proiecte de securitate în legătură cu Federația Rusă sau cu zona de proximitate. Aici zona roșie pe care o are Vladimir Putin este în special în ceea ce privește Ucraina și Belarus. În orice caz, pentru  Kremlin, Belarusul nu poate ieși din sfera de influență rusă, iar Ucraina nu poate  fi susținută militar pentru a-și recupera teritoriile. ", a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

"Vladimir Putin va asculta, dar nu va accepta"

Cristian Diaconescu susține că importanța întâlnirii dintre cei doi lideri este un exagerată.

"Eu cred că este exagerată în primul rând importanța acestei întâlniri, ceea ce însă contează este faptul că Joe Biden are mandat de la toate statele lumii occidentale în această discuție cu Vladimir Putin, iar pe de altă parte Vladimir Putin în mod evident caută să exploreze modalitățile de relaxare a presiunilor economice și financiare, generate de regimul de sancțiuni instituite din 2014, inclusiv în ceea ce privește cazul Navalnîi sau situația din Belarus. Mai este o problemă. Biden în mod categoric va ridica temele privind securitatea cibernetică, interferența la alegerile din SUA, este sigur acest lucru, Vladimir Putin va asculta, dar nu va accepta niciun fel de soluție de compromis care ar presupune in opinia liderului rus amestecul în treburile interne. Este argumentul pentru care nici nu au ieșit împreună la conferința de presă. Biden ar fi reluat aceste subiecte, iar Putin în fața presei mondiale ar fi trebuit să dea niște răspunsuri, care chiar dacă erau evazive, generau o anumită interpretare la nivel global.",  a adăugat Diaconescu.

VEZI ȘI: Întâlnirea Biden - Putin s-a încheiat! Summitul continuă în format extins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel