Jocurile Olimpice 2024. Ungaria se retrage

Consiliul municipal al Budapestei a aprobat miercuri în mod oficial decizia de retragere a candidaturii capitalei Ungariei la organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din anul 2024, în absența unei "unități politice" în susținerea acestui proiect, informează agențiile MTI și EFE, preluate de Agerpres.

Retragerea candidaturii, anunțată săptămâna trecută, a fost votată de Consiliul municipal al Budapestei cu 22 de voturi pentru și 6 împotrivă.

Budapesta se afla la concurență cu orașele Paris și Los Angeles în cursa pentru organizarea JO din 2024. Însă, după ce mișcarea Momentum a a anunțat că a adunat peste 266.000 de semnături în favoarea organizării unui referendum pe tema candidaturii capitalei ungare, guvernul maghiar, autoritățile din Budapesta și Comitetul Olimpic Ungar au făcut pasul înapoi.

Budapesta va cere oficial Consiliului municipal să retragă candidatura maghiară, de comun acord cu guvernul, a anunța săptămâna trecută primarul Budapestei, Istvan Tarlos, după o reuniune cu premierul Viktor Orban.

Mai multe partide politice critice față de premierul Viktor Orban au susținut campania denumită Nolimpia. Orban a susținut tot timpul campania de candidatură, lansată în 2015, ca un omagiu adus istoriei olimpice a țării, având în vedere că doar nouă țări au câștigat mai multe medalii decât Ungaria în istoria Jocurilor Olimpice, informează Agerpres.

Înaintea Budapestei, alte două orașe și-au retras candidaturile, Hamburg (în urma unui referendum) și Roma, ambele din motive financiare.

Candidată de cinci ori la organizarea JO, Ungaria a pierdut de fiecare dată, Moscova fiind singurul oraș din Europa de Est care a organizat Jocurile Olimpice de vară, în 1980.

Înaintea Budapestei, alte două orașe s-au retras din cursa pentru JO 2024, Hamburg (în urma unui referendum) și Roma, ambele din motive financiare.

Comitetul Internațional Olimpic va anunța numele orașului gazdă pe 13 septembrie 2017, la Lima.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel