Iulian Chifu, un nou consilier de stat în guvernul Ciucă

Sursă foto: Facebook - Iulian Chifu
Sursă foto: Facebook - Iulian Chifu

Iulian Chifu este noul consilier al premierului Nicolae Ciucă.

Analistul de politică externă Iulian Chifu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei primului ministru, anunță, joi, Guvernul României, conform informațțiilor Mediafax. Potrivit unei informări transmise joi, de Guvern, Iulian Chifu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Analistul de politică externă a anunțat încă de miercuri seara că a acceptat propunerea lui Nicolae Ciucă.

„Am avut onoarea să mi se propună poziția de consilier de stat al Premierului Nicolae Ciucă. Având în vedere relația veche și apropiată și prietenia care mă leagă de generalul Ciucă, am acceptat. E de muncă, iar provocările în zona în care mă pricep - relații internaționale, securitate, conflicte, crize, afaceri strategice - sunt numeroase. Cu sprijinul instituțional necesar și cu ajutorul echipei, sper să reușesc să fac față și acestei responsabilități pe care mi-am asumat-o”, a scris Iulian Chifu pe Facebook.

Chifu, consilier prezidențial între 2011 și 2014

Iulian Chifu a fost și consilierul prezidențial al fostului președinte Traian Băsescu, pentru afaceri strategice și securitate internațională, în perioada septembrie 2011 și 21 decembrie 2014.. Chifu este președintele Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning.

Consilierul de Stat s-a născut la 28 iulie 1968 și este analist de politică externă. De asemenea, este profesor la SNSPA București, specializat în Analiza de Conflict, Decizie în Criză, reconstructive post-conflict, studii prospective. Iulian Chifu este unul dintre colaboratorii apropiați ai emisiunii Serviciul de noapte cu Maria Toghina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel