Italianul Andrea Gaudenzi va fi noul preşedinte al Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP)

Italianul Andrea Gaudenzi îl va înlocui pe britanicul Chris Kermode la conducerea Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP), începând cu data de 1 ianuarie 2020, a anunţat organizaţia care gestionează circuitul profesionist masculin, citată de AFP. 

Gaudenzi a fost numit pentru un mandat de patru ani, după 'votul unanim al Consiliului de administraţie al ATP' compus, pe lângă actualul preşedinte, din trei reprezentanţi ai jucătorilor şi trei reprezentanţi ai turneelor, se arată într-un comunicat al ATP. În vârstă de 46 ani, Andrea Gaudenzi a fost jucător profesionist de tenis până în 2003, atingând cel mai bun loc al său în clasamentul mondial (18) în 1995.

El a câştigat trei turnee pe parcursul carierei sale, între 1998 şi 2001. De 15 ani, italianul a avut diverse experienţe ca responsabil în domeniile marketingului sportiv, divertismentului, tehnologiilor şi media, în special. Gaudenzi a fost, între altele, membru al Consiliului de administraţie al ATP Media, departamentul de producţie şi comercializare a drepturilor de difuzare, începând din ianuarie 2017.

Nereconfirmarea în fruntea ATP a lui Kermode, care conducea destinele circuitului masculin de tenis din 2015, a fost decisă la începutul lunii martie, printr-un vot al Consiliului de administraţie al ATP. Britanicul, în vârstă de 54 ani, a fost forţat să plece de către reprezentaţii jucătorilor, printre care se număra în acel moment şi americanul Justin Gimelstob, un apropiat al actualului număr unu mondial, sârbul Novak Djokovic, dar care a fost constrâns ulterior să demisioneze după o condamnare pentru o agresiune.

Decizia de a nu-i mai prelungi mandatul lui Kermode nu a fost pe gustul altor doi 'grei' ai tenisului mondial, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, care şi-au anunţat în vară decizia de a reveni în consiliul jucătorilor, prezidat de Djokovic, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel