Destinaţii de vacanță. Preferințele românilor - vacanţa de vară 2018

Numărul românilor care aleg să îşi petreacă vacanţa de vară în străinătate este în creştere de la an la an.

Astfel, în 2018 destinaţiile preferate au fost Italia, Spania, Anglia, Grecia şi Germania, conform unui studiu de specialitate remis marţi Agerpres. Bugetul mediu de vacanţă a fost de aproximativ 700 euro în vara lui 2018, persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani cheltuind semnificativ mai mult decât media.

Cel mai mic buget de vacanţă din Europa

Românii au cel mai mic buget de vacanţă din Europa, conform datelor Vola.ro şi Revolut pentru perioada iunie - august 2018. Prin comparaţie, utilizatorii Revolut din Spania, Italia şi Franţa cheltuie aproximativ 1.100 euro în vacanţă, în timp ce polonezii şi portughezii cheltuie aproximativ 1.000 euro. Europenii cu cel mai mare buget de vacanţă sunt cetăţenii Marii Britanii, cu un buget de vacanţă de aproximativ 1.400 euro, dublu de faţă de români.

Vacanţele de vară sunt cunoscute ca fiind perioade de vârf în ceea ce priveşte călătoriile, iar biletele de avion sunt mai scumpe. Ca urmare, românii au cheltuit în medie 380 euro pentru biletele de avion vara aceasta, mai mult decât italienii (309 euro), francezii (314 euro) sau spaniolii (340 euro). Cu toate acestea, din ce în ce mai mulţi români aleg să îşi cumpere biletele de avion pentru vacanţa de vară din timp, ceea ce îi ajută să economisească cu până la 30-40% din preţul biletului de avion şi să se bucure de oferte mai atrăgătoare.

Vacanța de vară, punctul de atracţie principal

Aproximativ 15% dintre români au ales vara aceasta o vacanţă all-inclusive. Restul românilor au ales să stea în camere de hotel sau în apartamente închiriate pe Airbnb şi au cheltuit în medie 120 euro de persoană pentru cazare. Mâncarea şi băuturile sunt de multe ori punctul de atracţie principal al vacanţelor de vară. Românii au cheltuit în medie 130 euro/persoană la restaurante.

În timp ce persoanele din Germania, Franţa şi Austria au cheltuit aproximativ 200 euro/persoană pe mese, britanicii au cheltuit 250 euro, iar cei mai mari gurmanzi rămân cetăţenii din Luxemburg şi Elveţia, care au cheltuit, în medie, 277 euro şi respectiv 252 euro pe mesele la restaurante în vacanţă.

Transportul, mica problemă

Transportul în vacanţă este de cele mai multe ori mai scump pentru turiştii români, în comparaţie cu transportul local. Fie că au ales să închirieze o maşină sau să meargă cu taxi-uri şi transportul în comun, utilizatorii Revolut din România au cheltuit în medie 55 euro/persoană pe transport în vacanţă, o sumă considerabil mai mică decât alţi europeni.

Cetăţenii din Marea Britanie au cheltuit în medie 70 euro/persoană în vacanţă, în timp ce belgienii şi olandezii au cheltuit aproximativ 80 euro/persoană pentru transportul în vacanţă.

Vezi și: Vouchere vacanță. Anunț oficial pentru 1,2 milioane de români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel