Irlanda şi Norvegia urmează să recunoască statul palestinian

FOTO: Freepik @Vectonauta
FOTO: Freepik @Vectonauta

Premierul Irlandei, Simon Harris, vicepremierul Micheal Martin și ministrul Eamon Ryan vor susține o conferință de presă, după ce au sugerat că Irlanda va oficializa recunoașterea statului palestinian.

Israelul a susținut că recunoaşterea unui stat palestinian "va alimenta extremismul şi instabilitatea".

Recunoaşterea statutului palestinian a reprezentat un aspect semnificativ al politicii externe irlandeze, evidențiind sprijinul pentru o soluție bazată pe două state în procesul de reglementare a relațiilor dintre Israel și Palestina, reaminteşte dpa.

Oficiali irlandezi şi spanioli au purtat discuții cu alte state europene cu privire la o posibilă recunoaștere comună a statului palestinian. Liderii celor trei partide din coaliția guvernamentală de la Dublin și-au informat colegii de cabinet despre progresele înregistrate în aceste negocieri, în cadrul unei întâlniri desfășurate marți.

Alte state membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Spania, Slovenia și Malta, și-au manifestat intenția de a recunoaște un stat palestinian

În ultimele săptămâni, alte state membre ale Uniunii Europene, cum ar fi Spania, Slovenia și Malta, și-au manifestat intenția de a urma aceeași direcție.

Conform informațiilor furnizate de ziarul norvegian Aftenposten, care citează surse confidențiale, guvernul din Oslo urmează să recunoască, de asemenea, statul palestinian, potrivit Reuters. Cu toate acestea, agenția nu a reușit să obțină un comentariu din partea Ministerului de Externe al Norvegiei.

Prin intermediul unui video distribuit online, Ministerul de Externe israelian a avertizat că o astfel de acțiune "va duce la mai mult terorism" şi va periclita orice perspectivă de pace".

"Irlanda, posibilitatea recunoaşterii unui stat palestinian riscă să vă transforme într-un pion în mâinile Iranului şi ale Hamas. Un astfel de gest nu va face decât să întărească Hamas şi să slăbească o autoritate palestiniană deja disfuncţională. Faptul că liderii Hamas vă mulţumesc ar trebui să fie un semnal de alarmă. Progresul se poate obţine doar prin negocieri directe într-un context regional mai larg. Nu fiţi pioni în mâinile Hamas. Spuneţi nu recunoaşterii", a spus acesta, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel