Irina Begu, calificare în optimile probei feminine de dublu la Roland Garros

Performanță pentru Irina Begu la Roland Garros. 

Perechea româno-argentiniană Irina Begu/Nadia Podoroska s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, sâmbătă, la Paris, după o victorie în trei seturi, 7-5, 3-6, 6-3, în faţa japonezelor Shuko Aoyama/Ena Shibahara.

Victorie după mai bine de două ore



Begu şi partenera sa au obţinut victoria după două ore şi 13 minute în faţa favoritelor numărul patru ale probei.

În primul set, niponele au condus cu 4-2, dar Begu şi Podoroska au reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 7-5. Japonezele au dominat actul secund, adjudecat cu 6-3, după ce au avut 5-1 la un moment dat. În decisiv, Begu şi Podoroska s-au desprins la 4-1, după trei ghemuri consecutive, păstrându-şi avantajul break-ului până la final (6-3).

Câți bani au câștigat



Begu şi Podoroska şi-au asigurat un cec de 29.325 de euro şi 240 de puncte WTA la dublu.

În optimi, Begu şi Podoroska vor juca împotriva franţuzoaicelor Clara Burel şi Chloe Paquet, care au dispus în turul al doilea de Raluca Olaru şi Nadia Kicenok.

Sâmbătă, în optimi, Monica Niculescu şi letona Jelena Ostapenko vor juca împotriva cehoaicelor Karolina Pliskova/Kristyna Pliskova.

Ana Bogdan a ratat calificarea

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de spaniola Paula Badosa Gibert cu 2-6, 7-6 (4), 6-4, vineri seara, la Paris, în runda a treia a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Ana Bogdan (28 ani, 102 WTA) a cedat după aproape trei ore de joc (2 h 51 min), dar a fost foarte aproape să realizeze cea mai bună performanţă a carierei.

Românca a câştigat primul set cu 6-2, după o serie remarcabilă de şase ghemuri. Actul secund a fost echilibrat şi Ana Bogdan a reuşit să revină după ce Badosa a avut 5-3, a condus cu 6-5 şi a ratat o minge de meci, pentru ca în tiebreak, după ce a avut 2-0, să piardă cinci puncte la rând. Iberica s-a impus cu 7-4 şi a egalat situaţia. În decisiv, Bogdan a reuşit să se desprindă la 4-2, însă a fost egalată. La 4-4 a ratat trei mingi de break, iar în cele din urmă, epuizată, a cedat cu 4-6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel