Ion Iliescu, despre problemele specifice ale tinerelor fete: Aș începe cu o apreciere...

Ion Iliescu
Ion Iliescu

Un articol din revista "Femeia", semnat de Ion Iliescu, pe vremea când ocupa funcția de ministru al Tineretului, circulă pe paginile internauților pe Facebook.  

Ion Iliescu a scris articolul intitulat "O abordare mai competentă a problemelor specifice tinerelor fete", în 1967 și descrie faptul că rolul femeilor în Uniunea Tineretului Comunist, organizația de tineret a partidului, era în creștere, aproximativ 40 la sută dintre membri fiind fete.   

"Aș începe cu o apreciere a inițiativei revistei "Femeia" de a dedică un număr tinerelor fete. O asemenea dezbatere a problemelor specifice ale tinerelor fete mi se pare utilă și necesară și este un lucru pozitiv încercarea de a aborda o sferă mai largă de probleme, de a antrena la această discuție forurile interesate, că și participarea activă a fetelor. Este, credem, un început care ar merită susținut în continuare și de revistă, și de alte organe de presă.

În ceea ce privește U.T.C., prin însuși caracterul său, în întreagă activitate pe care o desfăsoară, un rol important și o prezentă tot mai activă o au fetele, care reprezintă peste 40 la sută din electivul organizației. Aș sublinia aici preocupările actuale ale organizației pentru a da viată hotăririlor Plenarei CC al PCR din noiembrie-decembrie 1967 pentru lărgirea eficienței muncii sale, a influenței educative în rîndurile maselor lărgi ale tineretului, pentru perfecționarea mijloacelor, a pîrghiilor folosite de U.T.C. în activitatea generală, politică, educativă", scria Iliescu în urmă cu 51 de ani.  

(w670) Sursa Face

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel