Ion Iliescu, despre problemele specifice ale tinerelor fete: Aș începe cu o apreciere...

Bogdan Cotigă / 02 noi 2018 / 21:57 Salveaza PDF Comentarii
Ion Iliescu
Descriere foto: Ion Iliescu

Un articol din revista "Femeia", semnat de Ion Iliescu, pe vremea când ocupa funcția de ministru al Tineretului, circulă pe paginile internauților pe Facebook.  

Ion Iliescu a scris articolul intitulat "O abordare mai competentă a problemelor specifice tinerelor fete", în 1967 și descrie faptul că rolul femeilor în Uniunea Tineretului Comunist, organizația de tineret a partidului, era în creștere, aproximativ 40 la sută dintre membri fiind fete.   

"Aș începe cu o apreciere a inițiativei revistei "Femeia" de a dedică un număr tinerelor fete. O asemenea dezbatere a problemelor specifice ale tinerelor fete mi se pare utilă și necesară și este un lucru pozitiv încercarea de a aborda o sferă mai largă de probleme, de a antrena la această discuție forurile interesate, că și participarea activă a fetelor. Este, credem, un început care ar merită susținut în continuare și de revistă, și de alte organe de presă.

În ceea ce privește U.T.C., prin însuși caracterul său, în întreagă activitate pe care o desfăsoară, un rol important și o prezentă tot mai activă o au fetele, care reprezintă peste 40 la sută din electivul organizației. Aș sublinia aici preocupările actuale ale organizației pentru a da viată hotăririlor Plenarei CC al PCR din noiembrie-decembrie 1967 pentru lărgirea eficienței muncii sale, a influenței educative în rîndurile maselor lărgi ale tineretului, pentru perfecționarea mijloacelor, a pîrghiilor folosite de U.T.C. în activitatea generală, politică, educativă", scria Iliescu în urmă cu 51 de ani.  

(w670) Sursa Face


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24