Învinge insomnia: patru remedii naturale ca să adormi repede și să ai un somn profund

Învinge insomnia patru remedii naturale ca să adormi repede și să ai un somn profund. Sursa - Pexels
Învinge insomnia patru remedii naturale ca să adormi repede și să ai un somn profund. Sursa - Pexels

Multe persoane au probleme cu somnul: fie din cauza oboselii, fie a grijilor cotidiene.

Ideea de a lua somnifere pentru a scăpa de insomnie poate părea tentantă la prima vedere. Dar, înainte de a trece la administrarea unor astfel de medicamente, merită să încerci și remedii naturiste care sunt la fel de eficiente în lupta cu insomnia. 

Dacă te trezești înainte de răsăritul soarelui sau te străduiești să adormi, încearcă să mănânci cireșe uscate înainte de culcare sau să bei suc din cireșe după cină. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana spun că melatonina din fructe te ajută să dormi cu 1 oră și 24 de minute mai mult. 

Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor

Din cauza alergeiilor de toamnă, respirația poate fi dificilă respirația, iar somnul agitat. Te trezești des, dormi post și te trezești obosit. În acest caz, bea, înainte de culcare, un pahar de suc de mere. Polifenolii din mere inhibă eliberarea histaminei în organism, ceea ce provoacă o reacție excesivă la alergeni. În plus, reduc semnificativ strănutul, umflarea mucoasei nazale și secrețiile nazale. 

Un studiu sugerează că persoanele care au luat, de două ori pe zi, de la 250 până la 300 mg de ginseng indian (planta cunoscută sub numele de ashwagandha) au putut adormi cu 20 de minute mai repede și au avut 49 de minute de somn neîntrerupt. Planta ajută la ameliorarea stresului și poți adormi repede.

Acestea sunt cele mai bune arme împotriva stresului: nu le găsești în farmacie, ci în cămara ta

Pulverizează-ți perna cu ulei esențial de portocale. Un studiu din 2021 a descoperit că mirosurile de citrice ajută să adormi mai repede. Deși portocala este adesea inferioară lavandei în ceea ce privește proprietățile de liniștire, totuși este foarte utilă pentru îmbunătățirea somnului. Limonenul conținut în portocală ajută la restabilirea comunicării între glandele, care perturbă somnul atunci când sunt stresate.

 

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

 

Consumul de ceai verde devine foarte popular în întreaga lume.  Această băutură a venit la noi din China și a câștigat inimile multor europeni. 

Pe lângă gustul excelent, ceaiul verde este considerat o băutură cu adevărat vindecătoare, având zeci de beneficii.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În cercetările privind sănătatea inimii, s-a descoperit că extractul de ceai verde ajută pacienții să reducă depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge cu aproximativ 10%. 

Reducerea grăsimii corporale cu 10%, în special la persoanele supraponderale sau obeze, poate avea un impact semnificativ asupra reducerii riscului bolilor de inimă.

Dieta de care ar trebui să stai departe. Crește riscul de cancer

Ceaiul verde te poate ajută să slăbești. Pierderea grăsimilor este cheia pentru a pierde în greutate, mai ales dacă doriți să vă mențineți masa musculară. 

Ceaiul verde are un gust natural plăcut și are un conținut scăzut de calorii.  Dacă îl puteți bea fără îndulcitori adăugați, este un amplificator natural de energie, cu un conținut scăzut de calorii.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea inflamației. Deși boala cardiovasculară este adesea asociată cu inflamația, există multe alte afecțiuni, cum ar fi durerile articulare și afecțiunile pielii, în timpul cărora apar inflamații.

Efectul antioxidant puternic, combinat cu proprietățile antiinflamatorii, fac din ceaiul verde un excelent agent preventiv pentru cei care se luptă cu astfel de boli.

Scapă de depresie și anxietate în 7 zile! Metode și exerciții ușor de pus în practică

Ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la combaterea bacteriilor și poate preveni infecțiile. Acest lucru se datorează suprimării bacteriilor la nivel celular, inclusiv a virușilor și ciupercilor. 

Ceaiul verde combate respirația urât mirositoare. Prevenirea infecțiilor este cheia pentru a rămâne sănătoși. Acesta poate fi și motivul pentru care ceaiul verde ajută la prevenirea respirației urât mirositoare.

Cu ceaiul verde vei obține același aport de cofeină ca de la o cafea. În plus, vei fi mai liniștit, știind că consumi o băutură antioxidantă, care îți stimulează energia și sănătatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel