EXCLUSIV  Investiţiile publice, blocate de lipsa forţei de muncă. Daniel Florea: Îşi fură muncitorii unii altora

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre o problemă cu care se confruntă administraţia, atunci când vine vorba de investiţii.

Chiar dacă administraţia locală alocă fonduri suficiente pentru realizarea unei investiţii, fie că vorbim de construirea unei şcoli, a unei grădiniţe sau a unei pieţe, autorităţile se lovesc de o problemă pe care o au, în prezent, firmele de construcţii: lipsa de personal. Edilul a declarat că această problemă afectează şi lucrările din Sectorul 5, firmele care lucrează acolo având o mare lipsă de oameni specializaţi în construcţii. În plus, patronii îşi fură unii-altora meseriaşii, atrăgându-i cu 100 de lei în plus la salariu, iar firma care lucrează pe un şantier se trezeşte că rămâne fără oameni. 

"Sunt nişte şcoli pe care a trebuit să le refac pentru că au nevoie de consolidare. Erau în pericol să cadă. Mi s-a prăbuşit acoperişul de la Piaţa Rahova şi a trebuit să o refac cu totul. Nu se găsesc destui muncitori pentru a se lucra la capacitate maximă în aceste unităţi. Se fac eforturi de către societăţile care au câştigat licitaţiile. Problema este că-şi fură unii de la alţii meseriaşii. Vin şi le oferă 100 de lei în plus la sariu, lasă ustensilele şi pleacă", a explicat primarul Daniel Florea.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel