Investigația lui Trump. Răspunsul oficial al Comisiei de Comunicații

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a anunțat dacă îl va investiga pe președintele american Donald Trump, după plângerile legate răspândirea dezinformărilor.

Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) nu îl va investiga pe președintele american Donald Trump, după plângerile legate răspândirea dezinformărilor, conform The Verge.

Anunțul FCC a răspuns astfel unei petiții inițiate de grupul Free Press, care i-a cerut Comisiei să investigheze „răspândirea informațiilor false legate de Covid-19 cu ajutorul audiovizualului din Statele unite ale Americii".

Hidroxiclorochina, o mare controversă

În mod specific, Free Press a acuzat că președintele a răspândit informații incorecte legate de eficacitatea medicamentului hidroxiclorochină, care a fost promovat în mod fals drept tratamentul miracol al pandemiei.

Prescris drept un medicament antimalarie, hidroxiclorochina nu este testată drept medicament pentru Covid-19 și nu există bază medicală că are vreun efect împotriva bolii. Cu toate acestea, medicamentul a fost promovat foarte mult în mass-media, fiind menționat de Fox News de peste 100 de ori, în doar trei zile.

Un medicament foarte puternic...

Președintele a fost entuziast despre eficiența medicamentului, referindu-se des la acesta, în conferințele de presă zilnice. „Un medicament foarte puternic pentru anumite lucruri și este un medicament foarte puternic", a spus cuvânt cu cuvânt Donald Trump, pe 28 martie. „Există motive să credem că ar putea fi de succes aici... avem niște rezultate extraordinare".

Cu toate că controversele sunt evidente, FCC nu a dorit să deschidă o anchetă, citând din Primul Amendament. „Guvernul federal nu va și nu ar trebui să investigheze audiovizualul pentru alegerile editoriale doar pentru că un anumit grup de interes este nemulțumit de ce se exprimă în eter", a transmis directorul Ajit Pai, într-un comunicat. „Pe scurt, nu o să cenzurăm știrile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel