Întrebare-capcană de la interviuri la care nu trebuie să răspunzi

Una dintre cele mai stânjenitoare întrebări de la interviurile de angajare este, în realitate, una capcană, la care nu este recomandată să răspunzi. 

Ramit Sethi, profesor în finanţe, susține că nu ar trebui să răspunzi la întrebări precum: ”Ce salariu te-ar interesa?” sau ”Cât câştigi la locul de muncă actual?”. 

Sethi explică și de ce ai avea de pierdut dacă angajatorii primesc un răspuns direct la această întrebare. Reacția lor va fi: ”Ok, te-am prins” și asta pentru că, de exemplu, poate erau dispuşi să îţi ofere 90.000 de dolari, dar când aud că tu câștigi 60.000 se vor gândi că îţi pot oferi mai puţin, astfel încât firma să nu renunţe la prea mulţi bani pentru tine, scrie The Independent.

La această întrebare, paradoxal, nici nu trebuie să refuzi răspunsul, ci să ai unul pregătit. 

[citeste si]

Potrivit lui Sethi, răspunsul ideal ar suna cam așa: ”Ştii ceva, sunt de acord să discutăm despre bani pe parcurs, doar că acum este mai important să ne dăm seama dacă sunt sau nu potrivit pentru firmă, dar și firma pentru mine”. 

Expertul spune că un astfel de răspuns sugerează încredere în sine, dar și faptul că ai avea mai multe oferte de job din care poți alege. Sethi mai recomandă să amâni negocierile salariale până când managerul îţi va face o ofertă concretă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel