Interviu Exclusiv. Două vedete de la Antena 1 se bat cu tânăra care are un mesaj de-o simplitate șocantă-VIDEO

Iulia Em (Mitrea) este o tânără foarte frumoasă a cărei voce de înger nu te saturi să o asculți de îndată ce o auzi pentru prima dată, indiferent de genul muzical pe care îl preferi. S-a născut în Întorsura Buzăului și a debutat pe piața muzicală cu două albume – unul în limba română, iar celălalt în limba engleză, fiecare dintre ele revelând o muzică acustică modernă cu inserţii ale unor genuri muzicale ca folk, jazz sau muzică clasică.

Vocea suavă și melodiile de pe albumele "Se plâng de mine îngerii" și "Eyed Closed" au câștigat imediat inimile criticilor în muzică, aceștia considerând că Iulia Em este o artistă desăvârșită. Tânăra artista concurează alături de Jo (Ioana Anuța) și Nicole Cherry la categoria "CEL MAI BUN DEBUT", nominalizare făcută de Radio România. Cele două fete anterior menționate sunt cunoscute și pentru faptul că au participat în mai multe emisiuni de la Antena 1, cum ar fi – "Te cunosc de undeva".

Iulia Em, Jo și Nicole Cherry - trei stiluri diferite care au două lucruri în comun: faptul că le place să cânte și faptul că sunt la început de drum pe piața muzicală. 

Iulia Em: Nominalizarea la premiile muzicale Radio România, un sentiment de satisfacție

Artista a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre nominalizările Radio România și despre ce ar putea însemna pentru ea câștigarea acestei titulaturi.

DC News: Care a fost prima reacție când ai aflat că ai fost nominalizată la premiul pentru "CEL MAI BUN DEBUT"?

Iulia Em: A fost o reacție de bucurie în primul rând, mai ales că am aflat aceasta chiar de ziua mea și am simțit recunoștință pentru oamenii care m-au ascultat și m-au nominalizat. Am avut apoi și un sentiment de satisfacție, că toată munca depusă timp de trei ani de zile și felul în care aceste albume s-au concretizat a fost apreciată. Am resimțit asta atât eu, cât și oamenii cu care am colaborat și au aflat vestea.

DC News: Concurezi cu Jo (Ioana Anuța) și Nicole Cherry – două nume care au un stil diferit de cel abordat de tine. Ce spui despre concurență?

Iulia Em: În primul rând, concurența constă numai în faptul că suntem toate la început de drum. Aici este vorba doar de faptul că împreună am debutat în lumea artistică și va fi la aprecierea criticilor cine a făcut asta mai bine. Consider că nominalizarea în sine este deja un premiu și nu am așteptări, chiar dacă orice premiu ar fi o bucurie. Spun asta, pentru că, stilul de muzică pe care îl abordez eu, știu precis că are un public foarte restrâns în România.

DC News: Ce aduci nou pe piața muzicală și –mai precis – cum ai de gând să te impuni pe piața muzicală actuală?

Iulia Em: Nu vreau să mă impun pe piața muzicală. Vreau doar să cânt și să dăruiesc oamenilor ceea ce am creat ca dar de la Dumnezeu, pentru că așa am simțit și așa voi simți. Dacă piața mă va impune, înseamnă că va fi tot pe un sector de nișă a publicului pentru că, în România, tot ce nu este foarte comercial, prinde foarte greu. Pe piața muzicală, nu aduc nimic nou în afară de vocea, trăirea și mesajele mele pentru că acest gen de muzică acoustic modern, se cântă de foarte mult timp în străinătate; dar așa cum am spus, nefiind un gen comercial, pătrunde foarte greu în România.

DC News: Te-ai bucurat de mult succes de la debut și ai cântat cu nume cunoscute. Care este secretul?

Iulia Em: Da, într-adevăr, am avut onoarea, în cadrul anumitor evenimente, să cânt pe aceeași scenă cu artiști foarte cunoscuți, dar cu nici unul nu am colaborat la modul direct, cu excepția celor care mi-au înregistrat pentru aceste albume. Singura propunere, dar neconcretizată și neplanificată încă, a venit onorific, din partea lui Pedro Negrescu, care mi-a ascultat înregistrările, i-au plăcut și mi-a propus să înregistrăm împreună un album. Nu există niciun secret în asta. Am cântat și cui i-a plăcut mi-a propus să colaborăm.

DC News: Câteva cuvinte despre stitlul pe care îl abordezi.

Iulia Em: Așa cum spuneam, nu am inventat un stil și cred că nimeni nu mai poate inventa, în condițiile muzicii moderne, pentru că totul se sprijină pe: clasic, rock, blues și influențele tradiționale. De aici, nu se poate face și nu s-au făcut decât fuziuni. Eu cânt muzica acoustică cu influențele jazz, blues și folclor universal.

DC News: Ce planuri muzicale ai în perioada care urmează?

Iulia Em: Lucrez deja pentru viitorul album care are majoritatea cântecelor compuse, două dintre ele fiind deja înregistrate.

"Muzica ei vine cu mult spirit și mesaj într-o simplitate șocantă, ce ne îmbrățișează și ne iubește, pentru simplu motiv de a ne strânge pe toți într-o lume mai bună", se arată în biografia ei de pe pagina personală de Facebook.

Premiile Radio România

Radio România va decerna pentru a 12-a oară Premiile Muzicale Radio România în cadrul unui spectacol-eveniment ce va avea loc duminică 23 martie, la Sala Radio, începând cu ora 18:30.

Mai multe informații despre Iulia Em puteți afla AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel