Întâlnire Iohannis-Angelino Alfano, ministrul italian de externe. Discuţii pe teme economice

Intensificarea cooperării economice româno-italiene a fost discutată de preşedintele Iohannis cu ministrul de Externe al Italiei.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Republicii Italiene, Angelino Alfano, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile cu ministrul italian, care au loc în contextul aniversării a 10 ani de la semnarea Declaraţiei privind Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două ţări, au vizat întărirea cooperării bilaterale şi la nivel european. Preşedintele Iohannis a evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale şi a exprimat dorinţa părţii române de a consolida dinamica pozitivă existentă în plan politic, inclusiv prin intensificarea dialogului la nivel înalt în acest an, precum şi la nivel cultural, economic şi social.

Ministrul Angelino Alfano a afirmat că România este, pentru Italia, un partener sincer, cu care împărtăşeşte aceleaşi poziţii şi aceeaşi viziune la nivelul Uniunii Europene şi al NATO şi privind întărirea relaţiei transatlantice.

De asemenea, ministrul italian de Externe a exprimat aprecierea autorităţilor italiene pentru comunitatea română din Italia, care constituie o resursă preţioasă pentru societatea italiană', se precizează în comunicat.

Apărărea la nivelul UE

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat calitatea comunităţii române din Italia şi a mulţumit pentru sprijinul acordat acesteia de către statul italian. În planul cooperării economice, ambii înalţi oficiali au evidenţiat interesul reciproc pentru intensificarea acesteia, în condiţiile în care Italia continuă să se afle pe locul doi în topul partenerilor comerciali ai României, precum şi pentru fructificarea oportunităţilor investiţionale oferite de piaţa românească.

Cei doi oficiali au discutat şi despre dezvoltarea dimensiunii apărării la nivelul UE, care trebuie realizată în strânsă coordonare şi în complementaritate cu NATO, despre dosarul migraţiei, precum şi despre situaţia din Libia şi Siria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel