Inspiraţia zilei: Ce se mai poartă?

Pastila de inspiraţie / Foto: Pexels
Pastila de inspiraţie / Foto: Pexels

Te-ai simțit vreodată privit până la piele de ochiul de sticlă al lumii? Te-ai lovit de critica prietenilor atunci când preferințele tale vestimentare n-aveau destul în comun cu trendul oficial plecat de prin vestiarele divelor cu stea încrustată-n asfalt? Află din materialul următor ce nu trebuie să-ţi lipsească din Garderoba Bunului Simţ atunci când scoţi capul în lume, astfel încât să nu fii niciodată... pe lângă tendinţe.

Ești gras, ești anorexic, ai pomeții prea înalți sau buclele prea lejere, porți dungi și nu buline, distanța dintre ochi e cam mare, ceva nu e în regulă cu nasul și parcă nici urechile nu-s la locul lor, te-ar fi avantajat tocurile de 10 nu de 6... blah blah. Se poartă ce-mi place mie, domnule fashion guru! Se poartă Caracterul asortat cu ceva Bun Simț! Se poartă inima caldă, vorba cuminte, privirea care consolează, îmbrățișarea necerută și încurajarea la vreme rea. Se poartă sfatul între prieteni, zâmbetul de întâmpinare și salutul la plecare, se poartă Adevărul în piept și Responsabilitatea pe umeri (dacă vrei tu, cu bretele!). Se poartă pălăriile cu bor mic, atât cât să lase frunțile sincere la vedere și ochii limpezi, nemânioși, în bătaia soarelui.

Victimizarea se poartă... pe dos

Am auzit eu că-n noul sezon Victimizarea se poartă pe dos și e la mare căutare Cinstea. Combinată cu franchețea cică ar face furori! Să fii loial într-o mare de escroci sentimentali și profanatori de cuvinte te-aduce cu siguranță în prim plan la rubrica “Așa da”. Pune pe tine voal de bună purtare, brodează-ți numele pe poale în fir de gentilețe și-ai să rămâi uimită de cât de mulți vor începe să-ți împrumute stilul. Iar dacă te mai și pricepi să-ți accesorizezi rochița cu feston dantelat de chibzuință de și-un șirag de politețuri marmorate la gât…o comunitate întreagă va merge pe urmele tale. Poartă-te cu dichis și vei întoarce capete. Spune-le și altora că anul acesta se poartă destoinicia și moderația. Asortează-ți pantofii la culoarea drumurilor pe care calci, prinde-ți în păr agrafe sidefate de tact și armonie și nimeni nu va îndrăzni să spună că ai gusturi rele.

Au revenit în trend ochelarii-muscă. Cu vedere la ziua de mâine

Se poartă toaletele îngrijite cu croi de educație aleasă, tocurile cui pentru înălțime morală și gura închisă în discuții aprinse pentru mai multă distincție și corectitudine. Nimic nu-ți va veni mai bine ca un cloș elegant cu imprimeuri de cumpătare și-o pereche de mânuși croșetate cu fir de renunțare la norocul tău pentru binele altuia. Se poartă machiajul discret cu pudră de sidef astral în pliuri iar în obraji bronz de vară în doi sau, la alegere, roșu de “mi-e bine fără tine”. Ne avantajează din nou judecata dreaptă și optimismul, caracterul solemn în nuanțe pastel și ochelarii muscă cu vedere la ziua de mâine. Combină verdele cu movul dacă asta te face fericit! Te vei vedea dintr-odată cocoțat pe piscul lumii, mult prea sus pentru tendințe și trend-setters. Să fii demn și vertical, să stai cu ochii țintă pe linia orizontului, să nu ridici din umeri când știi că poți să ajuți – asta numesc eu ținuta morală fără de care nimeni n-ar trebui să iasă din casă. Nu eșarfa de borangic, nici jeanșii de mare brand și nici măcar demonstrațiile creatorilor de modă nu-ți vor așterne cale nouă în față așa cum o fac disciplina și măsura lucrurilor.

Îndrăzneala în mărime XXL e încă la modă

Se poartă mersul pe drum drept, fără ocol și fără scurtături, crezul puternic și dârzenia. Cine-a spus că mărinimia s-a demodat? Cu bunătatea în buzunar n-ai cum să treci vreodată pe lângă tendințe! Au prins amploare tercotul impermeabil chindisit cu fir de adevăr și pliurile netezite pe tăieturi în buclă de respect și înțelegere. Se poartă îndrăzneala pe combinații de culori și altruismul în mărime XXL! Se poartă Omenia. Încă e la modă.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel