Insomnie, studiu. Confirmarea oamenilor de știință

Insomnia ar fi ereditară, potrivit unui studiu.

Insomnia poate avea un impact grav asupra sănătății. De fapt, insomnia cronică este corelată cu boli de inimă și diabetul de tip 2. Mulți oameni presupun că insomnia înseamnă doar că nu poți adormi noaptea. Cu toate acestea, există simptome diferite, precum trezirile pe tot parcursul nopții, neputința de a adormi după trezirea matinală și oboseala resimțită după somnul din timpul nopții.

Studiu

A fost realizat un studiu cu ajutorul unui eșantion format din veterani militari care au de-a face cu probleme cu somnul. Eșantionul a fost format din peste 33.000 de soldați, pentru a se observa modul în care genele sunt corelate cu problemele de somn.

Specialiștii au constatat că insomnia prezintă un element ereditar. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că există o puternică legătură genetică între insomnie și diabetul de tip 2, iar în cazul europenilor există o corelație între insomnie și depresie.

[citeste si]

Această afecțiune poate fi cauzată și de factori ai stilului de viață, precum consumul excesiv de cafeină și programul neregulat de muncă, dar și de anumite medicamente, dureri cronice.

Oamenii de știință speră că ar putea îmbunătăți tratamentele actuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel