Înmormântarea lui Costel Corduneanu, eveniment cu mare fast. Ce s-a reclamat la DSP. Bogdan Chirieac: N-au încălcat legea

captură video YouTube, Observator News
captură video YouTube, Observator News

Cort de dimensiuni gigantice, poliție mobilizată, carne la proțap, manele în boxe... totul pregătit "ca la carte" în ziua de dinainte înmormântării interlopului Costel Corduneanu.

La priveghiul lui Costel Corduneanu sunt așteptați lideri ai clanurilor de interlopi din toată țara, potrivit România TV. Sicriul, cavoul și locul de veci rezervat pentru regele interlopilor au costat nici mai mult nici mai puțin decât 100.000 de euro.

În așteptarea cortegiului funerar, în apropierea restaurantului la ieșirea din Iași unde are loc priveghiul au fost montate mai multe difuzoare și proțapuri. Inclusiv forțe ale poliției au fost mobilizate pentru a asigura ordinea în cazul unor eventuale clinch-uri între clanuri.

Supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei”, fostul vicecampion european la lupte libere conducea una dintre cele mai de temut grupări infracționale din România: clanul Corduneanu din Iași. Gruparea infracțională pe care o conducea a fost acuzată pentru trafic de persoane, trafic de minori, șantaj și înșelăciune. Costel Corduneanu a murit la 54 de ani, la câteva săptămâni după ce a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, într-un spital din Târgu Mureș. 

Înmormântarea va avea loc vineri, 19 aprilie, la Cimitirul Eternitatea, lângă Ion Creangă și Mihail Kogălniceanu.

Cordunenii s-au ales cu reclamație la DSP. S-a încălcat legislația?

Și cum un astfel de subiect "fierbinte" nu putea trece neobservat la masa discuțiilor din platoul "Punctul culminant", s-a lăsat cu mai multe observații și la România TV: 

Victor Ciutacu: Lumea spune că e exagerată (n.r. înmormântarea). Hai să facem o comparație cu mafia. La înmormântările liderilor de clanuri mafiote nu vin toate clanurile concurente care, acolo, "o ard" îndurerați, exprimă condoleanțe familiei și după aceea, la o zi sau două, își rezolvă problema succesiunii, dar nu acolo? Din ce văd eu acolo, organizarea este, logistic vorbind, impecabilă.

Bogdan Chirieac: Probabil că au avut o firmă specializată, cineva care știe să facă astfel de evenimente...

Victor Ciutacu: Da, și știe s-o facă bine, și din punct de vedere al alimentației, și al securității... Tu-ți poți închipui că au reclamat unii la DSP (Direcția pentru Sănătate Publică)?

Bogdan Chirieac: Am văzut știrea. Că e un cort alimentar...

Victor Ciutacu: Iartă-mă, dar cortul ăla alimentar arată destul de bine la exterior și bănuiesc că are și toate condițiile de rigoare necesare. Nu sunt avocatul cordunenilor, dar dacă-l punea într-o mică bisericuță unde s-ar putea să fi fost mai cald decât în cortul ăla cu aer condiționat era mai bine?

Bogdan Chirieac: Nu știu cum e tradiția. Poate că la dânșii tradiția nu e să-l țină în biserică, la capelă. S-a încălcat legislația?

Victor Ciutacu: Așa zice legea, că nu mai ai voie să aduci mortul acasă, conform noilor norme europene.

Bogdan Chirieac: N-au încălcat legea. E într-un spațiu liber, de dimensiuni generoase...

Va fi înmormântat cu onoruri militare?

S-a speculat inclusiv faptul că interlopul va fi înmormântat cu onoruri militare. În acest sens, IPJ Iași a venit cu clarificări. „Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o «înmormântare cu onoruri militare», Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași este abilitat să comunice următoarele: Informațiile vehiculate nu sunt reale. După consultarea cu structurile MAI și MAPN, a reieșit faptul că nu s-a organizat un astfel de moment, pentru înmormântarea din județul Iași”, a transmis Poliția Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel