Indemnizația de parlamentar, modificare. Rădulescu, reacție

Ema Apostu / 05 feb 2018 / 15:47 Salveaza PDF Comentarii
Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu

Deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu susţine că nu este interesat de salariul său, pentru că nu a venit în Parlament pentru acest venit, ci pentru a face treabă.

Întrebat de jurnalişti, la Palatul Parlamentului, cum i s-a modificat salariul începând cu data de 5 februarie, el a susţinut că nu ştie.

"Încă nu ştiu cum s-a modificat, ce s-a modificat, nu m-a interesat foarte tare subiectul ăsta. Nu mă interesează, eu n-am venit în Parlament (...) pentru salariu, am venit ca să fac treabă şi iniţiative pentru oameni'', a precizat Rădulescu. 

Deputatul PSD rămâne totuşi la ideea că un parlamentar nu câştigă suficient dacă vrea să arate civilizat. 

"Dacă un parlamentar trebuie să fie parlamentar civilizat, sigur că ar trebui să se comporte şi să arate ca un parlamentar. Dacă vrem să venim în blugi, tenişi, sigur că nu trebuie să faci mari eforturi. Dar, dacă vrei să vii civilizat, cum e un parlamentar al unei ţări europene, şi, mai mult, pleci în străinătate, atunci trebuie să ai decenţa să-ţi cumperi costume, cravate, cămăşi, pantofi şi aşa mai departe. Şi pentru banii care se dădeau atunci sigur că nu-ţi ajungea să-ţi iei nici măcar un costum. (...) Eu mi-am luat totdeauna costume din banii pe care i-am câştigat şi care sunt în declaraţia mea de avere", a spus Rădulescu.

”Banii i-am donat”

El a susţinut că indemnizaţia a donat-o "iarna şi vara" în judeţul Argeş familiilor sărace, bolnavilor şi bătrânilor, şi i-a îndemnat pe jurnalişti să facă acelaşi lucru. 

"De multe ori iarna şi vara banii i-am donat. Chiar o să vă invit să veniţi în judeţul Argeş şi să asistaţi când eu donez salariul meu, ar fi bine să faceţi şi dumneavoastră acest lucru'', a spus acesta.

Despre șefia grupului PSD

Cătălin Rădulescu a dorit totodată să clarifice o serie de informaţii apărute în spaţiul public conform cărora ar fi dorit să preia şefia grupului PSD. "Când eu vreau să spun ceva, spun şi îmi asum ceea ce spun. (...) Dacă voiam să candidez ca lider al grupului parlamentar PSD, o făceam singur, nu trebuie să mă înveţe un reporter sau să-mi ceară să candidez", a afirmat deputatul PSD.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24