INCREDIBIL. Cântecul 'Bella Ciao' a răsunat în mai multe moschei din Turcia - VIDEO

Cântecul partizan 'Bella Ciao' a răsunat în mai multe moschei din Turcia difuzat de sistemul de megafoane care anunţă chemarea la rugăciune, în urma unui atac informatic care a suscitat acuzaţii politice şi lansarea unei anchete a poliţiei în plin Ramadan, relatează joi EFE. 

'Sabotajul a fost realizat de persoane necunoscute care au accesat sistemul central al 'adhan' (chemarea la rugăciune). Problema a fost adusă în atenţia autorităţilor judiciare şi a fost depusă o plângere penală', a anunţat biroul pentru probleme religoase al oraşului Izmir.

Sistemul de sunet al mai multor minarete din oraş a început să difuzeze vineri, în jurul orei 14:00 GMT, cu puţin înainte de cea de-a treia chemare la rugăciune a zilei, cântecul 'Bella Ciao', simbol al rezistenţei italiene împotriva fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial, recent popularizat de serialul spaniol 'La Casa de Papel'.

Surprinzătoarea difuzare a cântecului a fost înregistrată şi postată pe reţele de socializare de mai mulţi locuitori din Izmir, devenind virală în Turcia. Procuratura a deschis o anchetă pentru 'atingere adusă în public valorilor religioase' împotriva celor care au distribuit înregistrarea pe internet.

În 2017 a avut loc un incident similar atunci când hackeri au difuzat banda sonoră a unui film pornografic la megafoanele minaretelor din Kastamonu, un oraş de la malul Mării Negre, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel