Începutul lunii august, cu vreme dusă la extreme. Caniculă și furtuni cu grindină

Luna august vine cu fenomene meteo extreme de la caniculă cu temperaturi de 40 de grade la umbră, în sudul țării, până la vijelii cu grindină în Transilvania, Moldova și Muntenia. 

Meteorologii spun că valul de căldură care vine odată cu începutul lunii august va fi de scurtă durată pentru că la finalul săptămânii vremea se va răci în toată țara. Temperaturile din sudul țării cresc treptat începând de mâine cu 35-36 de grade, ziua de vineri o să fie cea mai călduroasă atunci când în mare parte din țară se vor depăși 34-35 de grade.

2. Foto: Pixa... (vreme-canicula-anm_58778200.jpg)

În Oltenia și Muntenia se va ajunge la temperaturi extrem de ridicate de până la 38-39 de grade, chiar și 40 de grade izolat în anumite zone.

Sâmbătă, temperaturile încep să scadă în regiunile vestice, nord-vestice iar duminică scad temperaturile în toată țara, după cum a anunțat intervenția meteorologului ANM, la Digi24. 

Temperaturile extrem de ridicate din timpul săptămânii aduc în a doua parte a nopții de duminică averse cu descărcări electrice în Banat, Crișana și Maramureș. În zilele următoare valul de furtuni cu vijelii și grindină se va deplasa treptat către Transilvania.

Pentru ziua de mâine meteorologii prezintă o probabilitate mai mare ca, în anumite zone, aversele, descărcările electrice dar și grindina să fie prezente în Transilvania, Moldova, nordul Munteniei și doar izolat în restul țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel