EXCLUSIV  Incendiu Bamboo. LOVITURĂ pentru Joshua Castellano venită de la un senator

Italianul Joshua Castellano a spus că în circa un an va ridica un nou club după incendiul care a mistuit Bamboo, doar că există un impediment major.

Senatorul Marius Marinescu a explicat pentru DC News de ce Joshua Castellano nu va obține niciodată o autorizație definitivă de construcție pentru clubul său. Conform Legii nr 24/2007, italianul nu are cum să își ducă planul la capăt întrucât construcțiile care nu țin de domeniul culturii sau lucrările care nu au legătură cu utilitate publică trebuie demolate.

"Unitățile de alimentație publică ridicate pe spațiile verzi trebuie demolate. Așa spune Legea nr 24/2007, pe care în calitate de senator al României, am amendat-o interzicând construcțiile pe spațiile verzi, cu mici excepții: lucrări de utilitate publică și edificii culturale care să nu depășească 10% din suprafața verde. Biblioteca din Parcul Cișmigiu sau Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău sunt asemenea exemple", ne-a zis senatorul.

"Conform legii, în categoria spațiilor verzi sunt cuprinse: parcuri, baze sportive, scuaruri, grădini publice. Din acest motiv, vestitul club Bamboo nu are cum să obțină autorizație definitivă de construire de vreme ce a fost ridicat în perimetrul bazei sportive Tei. Frăția autorităților publice locale cu lumea interlopă a făcut posibile apariția și funcționarea ilegale a unor astfel de cârciumi în cele mai multe parcuri din marile orașe ale țării. Majoritatea sunt paravane pentru afaceri necurate, evaziune fiscală și altele", ne-a mai spus Marius Marinescu.

Senatorul a adăugat pentru DC News: "Locuind în zona Parcului Herăstrău constat proliferarea acestui fenomen. S-au desfrișat hectare și s-a micșorat suprafața lacului pentru a se face loc pentru vreo 30 de restaurante și cluburi cu prețul tulburării liniștii și ordinii publice și distrugerii ecosistemului. Iată măsura corupției cel puțin la nivel local! Dacă s-ar respecta legile, instituțiile abilitate și anume primăriile, Garda de Mediu, Poliția ar lua măsuri urgente pentru desființarea acestor construcții ilegale. În ciuda numeroaselor sesizări din partea locuitorilor zonei și a ONG-urilor de specialitate, autoritățile enumerate nu își fac datoria și rămân la cheremul mafiei. Așteptăm ca Parchetul General să intervină conform legii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel