Încă un pacient a murit la Spitalul Judeţean Galaţi, din cauza infecţiei intraspitaliceşti

spital
spital

Unul din cei doi pacienţi contaminaţi cu acinetobacter, la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi, unde a fost depistat un focar de infecţie nosocomială, a murit, miercuri, în unitatea medicală, acesta fiind cel de-al doilea deces înregistrat la un pacient infectat în spitalul gălăţean.

Acesta este cel de-al doilea pacient infectat cu acinetobacter care a murit la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi în ultima săptămână. Acinetobacter baumanii este o bacterie întâlnită de obicei în infecţiile intraspitaliceşti, una dintre surse fiind aparatele de aer condiţionat.

În prezent, în spitalul gălăţean mai este internat un bărbat contaminat cu aceeaşi bacterie.  Cei trei pacienţi au fost contaminaţi cu această bacterie în timp ce erau internaţi la Secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut, marţi, demararea unei anchete suplimentare la Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi, după apariţia unui focar de infecţii nosocomiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel